Bazaar Βιβλίου στο ΣΕΦ για φιλανθρωπικό σκοπό

1 IMG 5451

Πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου τα εγκαίνια μιας ξεχωριστής Χριστουγεννιάτικης εκδήλωσης, φιλανθρωπικού χαρακτήρα, του Bazaar Βιβλίου με τίτλο: «Ένα βιβλίο για καλό σκοπό», που συνδιοργανώνουν η εφημερίδα «Παραπολιτικά» και η Κοινωφελής Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά (ΚΟ.Δ.Ε.Π.), στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας.

Το Bazaar Βιβλίου θα διαρκέσει μέχρι τις 24 Δεκεμβρίου (ώρες λειτουργίας 10:00- 21:00), περιλαμβάνει χιλιάδες βιβλία που ξεκινούν από μισό ευρώ και έχει στόχο μέρος των εσόδων να διατεθούν σε άστεγους και άπορους συνανθρώπους μας, που υποστηρίζονται από την Κοινωφελή Δημοτική Επιχείρηση Πειραιά.

Στην σημερινή τελετή εγκαινίων, που πραγματοποιήθηκε παρουσία εκατοντάδων συνανθρώπων μας, ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον σύντομο χαιρετισμό του, τόνισε:
«Καλημέρα και χρόνια πολλά σε όλους κι από εμένα.
Οι καιροί είναι δύσκολοι και για τη χώρα και για την πόλη. Έχω ξαναπεί ότι μόνο με συνέργιες μπορούμε να πάμε μπροστά και το Χριστουγεννιάτικο Bazaar που εγκαινιάζουμε σήμερα, είναι μια ακόμη απόδειξη γι αυτό.
Ευχαριστούμε τα «Παραπολιτικά», τη Διεύθυνση και προσωπικά τον Γιάννη Κουρτάκη για την πρωτοβουλία που έλαβαν να συνεργαστούν με την ΚΟ.Δ.Ε.Π. σε αυτήν την έκθεση βιβλίου. Θέλουμε να καλέσουμε όλους τους Πειραιώτες να έρθουν, προκειμένου να πετύχουμε τρία πράγματα: να διαβάζουμε περισσότερο ως Έλληνες γιατί το έχουμε ανάγκη, να επιλέξουμε φθηνά δώρα για τους φίλους μας ή για τα παιδιά μας και το σημαντικότερο: να βοηθήσουμε Πειραιώτες που έχουν ανάγκη τη σίτιση, τη στέγαση και γενικότερα τη βοήθειά μας.
Να συγχαρώ όλους τους συντελεστές και να καλέσω όλους τους Πειραιώτες κι όλους τους κατοίκους της Αττικής να έρθουν σε αυτήν την έκθεση το επόμενο 7ημερο.
Να ευχαριστήσω πάλι τα «Παραπολιτικά» για τη γενικότερη στήριξη στον Δήμο Πειραιά και ελπίζω να έχουμε και άλλες παρόμοιες ενέργειες από Φορείς ή Ομίλους που θέλουν να έρθουν και να συμβάλλουν με την παρουσία τους στην μεγάλη προσπάθεια που κάνει ο Δήμος.
Σας ευχαριστώ όλους που είστε εδώ σήμερα. Να είστε καλά».

Η Πρόεδρος της Κοινωφελούς Δημοτικής Επιχείρησης Πειραιά κα Κορίνα Λαουλάκου, σημείωσε :
«Σας ευχαριστώ και είναι ειλικρινές αυτό, γιατί η αλήθεια είναι ότι ήταν μια πρωτοβουλία των «Παραπολιτικών» να συζητήσουμε και τελικά να συνεργαστούμε για να γίνει αυτή η εκδήλωση, προκειμένου να μπορέσουμε να συμπαρασταθούμε ακόμη περισσότερο στους ανθρώπους που το έχουν πραγματικά ανάγκη.
Αυτό που λέει το Bazaar ως σύνθημα: «ένα βιβλίο για καλό σκοπό», αποτυπώνει την πραγματική κατάσταση, τον πραγματικό λόγο για αυτήν την εκδήλωση. Βέβαια επειδή οι άστεγοι, οι άποροι, γενικά οι άνθρωποι που έχουν μεγάλο πρόβλημα οικονομικό και δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν ούτε στις καθημερινές ανάγκες τους δεν είναι μόνο τις ημέρες τις γιορτινές που πρέπει να τους θυμόμαστε. Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. λοιπόν όλο τον χρόνο προσπαθεί να προσφέρει και γι αυτό υπάρχει ένα διαρκές κάλεσμα. Κι όπως έχω πει σε εκπομπές των «Παραπολιτικών» γιατί άλλο ένα σημαντικό στοιχείο που γίνεται αυτή η εκδήλωση η ουσία, η σημασία είναι ότι γίνεται γνωστή και η ΚΟ.Δ.Ε.Π., η Κοινωφελής Επιχείρηση του Δήμου Πειραιά.
Η ΚΟ.Δ.Ε.Π. λοιπόν στηρίζεται στα χρήματα φυσικά που δίνει ο Δήμος ως επιχορήγηση προκειμένου να υπάρχει αλλά και στις χορηγίες και δωρεές που κάνει ο καθένας είτε ως φυσικό πρόσωπο ο κάθε ιδιώτης είτε οι εταιρείες, επιχειρήσεις, οργανώσεις και είναι αυτές οι δωρεές και οι χορηγίες που μας βοηθούν προκειμένου να συμπαρασταθούμε σε αυτούς που το έχουν πραγματικά ανάγκη. Και τονίζω το πραγματικά ανάγκη γιατί είμαστε οι πρώτοι που θέλουμε να το προσέξουμε αυτό γι αυτό έχει γίνει από τον Απρίλιο του 2015 μια ουσιαστική προσπάθεια για μια αντικειμενική και διαφανή καταγραφή των ανθρώπων που έχουν μεγάλο οικονομικό πρόβλημα και βρίσκονται στον Δήμο Πειραιά είτε ως δημότες είτε ως κάτοικοι.
Ευχαριστώ πολύ. Ελπίζω πολύς κόσμος να σταθεί δίπλα μας να βοηθήσει σε αυτήν την προσπάθεια και τα αποτελέσματα να είναι σημαντικά και ουσιαστικά. Σας ευχαριστώ πολύ».

Ο εκδότης και διευθυντής των «Παραπολιτικών» κ. Γιάννης Κουρτάκης, τόνισε:
«Κύριε Δήμαρχε, αγαπητοί Βουλευτές, εκπρόσωποι της Εκκλησίας, καλοί συνάδελφοι,
σήμερα είναι μια σημαντική στιγμή για την οικογένεια των «Παραπολιτικών» που σε συνεργασία με την ΚΟ.Δ.Ε.Π. του Δήμου Πειραιά δημιουργούν μια αλυσίδα ανθρωπιάς σε γιορτινές ημέρες. Το σημαντικότερο για τα μέσα ενημέρωσης είναι να είναι παρών σε αυτές τις δύσκολες στιγμές, παρών στον άνθρωπο, να δίνουν το βροντερό παρών στον άνθρωπο.
Η φιλανθρωπική αυτή εκδήλωση, το Bazaar βιβλίου είναι αφιερωμένο στους ανθρώπους που μας έχουν μεγαλύτερη ανάγκη. Αντικρίζουμε λοιπόν, τους αστέγους του Πειραιά, τους ανθρώπους που θέλουμε να τους δώσουμε το δικό μας χαμόγελο. Παρέα με τον Δήμο, το 7ημερο που θα ακολουθήσει θα είναι αφιερωμένο σε αυτούς τους συνανθρώπους μας. Θέλουμε να αγκαλιάσουμε αυτούς τους ανθρώπους, να δώσουμε δύναμη από τη δική μας δύναμη, να ευχαριστήσουμε όσους έχουν ήδη προσφέρει στην ΚΟ.Δ.Ε.Π. αλλά και στην πρωτοβουλία των «Παραπολιτικών», τους χορηγούς μας και να καλέσουμε τον κόσμο να τείνει χείρα φιλίας, να ακουμπήσει στα δικά μας χέρια και να δημιουργήσουμε μια πολύ μεγάλη αλυσίδα, προκειμένου να βοηθήσουμε όλους αυτούς τους ανθρώπους.
Εύχομαι εκ μέρους της οικογένειας των «Παραπολιτικών» χρόνια πολλά σε όλους, καλές γιορτές και σας ευχαριστούμε για τη σημερινή σας συμμετοχή.
Χωρίς τη βοήθεια του Δήμου Πειραιά και της ΚΟ.Δ.Ε.Π. θα ήταν εξαιρετικά δύσκολο να δημιουργηθεί αυτή η παρέα».

Η Πρόεδρος του Ο.Π.Α.Ν. κα Σταυρούλα Αντωνάκου, τόνισε:
«Τα «Παραπολιτικά» ήταν, είναι και θα είναι πάντα δίπλα μας, σε συνέργιες ειδικά που έχουν φιλανθρωπικό και κοινωνικό σκοπό. Θα ήθελα να τους ευχαριστήσω και να πω ένα μεγάλο μπράβο στην Πρόεδρο της ΚΟΔΕΠ κ. Κορίνα Λαουλάκου. Να ευχαριστήσουμε τα «Παραπολιτικά» και τον κ. Κουρτάκη που είναι πάντα δίπλα μας και καλούμε όλο τον κόσμο να έρθει εδώ, να αγοράσει ένα βιβλίο, να το δωρίσει και να προσφέρει σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκες. Είναι ο στόχος μας όχι μόνο μέσα στις γιορτές να κάνουμε τέτοιες εκδηλώσεις ως Δήμος, αλλά όλο τον χρόνο και νομίζω ότι θα τα πάμε αρκετά καλά, για να δώσουμε λίγες στιγμές χαράς και βοήθειας σε ανθρώπους που έχουν πραγματικά ανάγκη.
Σήμερα, θα αγοράσω παιδικά βιβλία για τα ανίψια μου και για τα βαφτιστήρια μου».

Η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πειραιά έπαιξε Χριστουγεννιάτικες μελωδίες και ψυχαγώγησε μικρούς και μεγάλους.

Στην τελετή των εγκαινίων παρευρέθηκαν:
Ο Πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων κ. Βασίλης Λεβέντης. Ο πρώην Υπουργός κ. Χαράλαμπος Αθανασίου.
Οι Βουλευτές: κα Γεωργία Γεννιά και οι κκ Γεράσιμος Γιακουμάτος.
και Βασίλης Οικονόμου.
Οι πρώην Βουλευτές κκ Παναγιώτης Μελάς και Δημήτρης Καρύδης. Ο κ. Σπύρος Σπυρίδων, μέλος της Επιτροπής Περιφερειών της Ε.Ε.
Ο Αντιδήμαρχος Γιάννης Μελάς. Ο Πρόεδρος της Γ΄ Δημοτικής Κοινότητας Χαράλαμπος Λιακόσταυρος κ.α.

Στα εγκαίνια παρευρέθηκαν και οι παίκτες της ομάδας ποδοσφαίρου του Ολυμπιακού Λευτέρης Χουτεσιώτης, Σεμπά και Μπρούνο Βιάνα, οι οποίοι υπέγραψαν αυτόγραφα και φωτογραφήθηκαν με τους φίλους της ομάδας.

Στο χώρο του Bazaar περιμένουν μικρούς και μεγάλους πολλές Χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις. Ο Άγιος Βασίλης, το χριστουγεννιάτικο δεντράκι, καλικάτζαροι, Face Painting, αλλά και φουσκωτά παιχνίδια καθώς και το μοναδικό στην Ελλάδα F1 Simulator Ferrari, διασκεδάζουν τους μικρούς επισκέπτες του Bazaar Βιβλίου.

Το πρόγραμμα των παράλληλων εκδηλώσεων στο Χριστουγεννιάτικο Bazaar, για την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου 2016, είναι το εξής:

11:00-16:00: Πολλές χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για όλα τα παιδιά: φωτογραφίες με τον Άγιο Βασίλη, ξυλοπόδαροι και face painting!
14:00: Stand-Up Comedy από τους Youtubers Maikius και Κώστα Μαλιάτση
18:00: «Τα Χριστούγεννα του Καραγκιόζη» από το Ελληνικό Λαϊκό Θέατρο Σκιών Θανάση & Κώστα Σπυρόπουλου.
Η είσοδος είναι ελεύθερη για το κοινό.

eep logo