Η/Υ από τον Δήμο Πειραιά για τα ειδικά σχολεία της πόλης

1 12239

Η Δημοτική Αρχή, με στόχο τη βελτίωση και τη στήριξη της εκπαίδευσης στα Ειδικά σχολεία της πόλης, δώρισε Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές, στο 2ο Εργαστήριο Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Πειραιά "Άνοιξη" και στο Τεχνικό Επαγγελματικό Εκπαιδευτήριο Ειδικής Αγωγής Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, παρέδωσε τους Ηλεκτρονικούς Υπολογιστές στα σχολεία, μαζί με τον Εντεταλμένο Δημοτικό Σύμβουλο Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέα Βεντούρη και τον Γενικό Γραμματέα του Δήμου κ. Βασίλη Ταταρόπουλο. Στα σχολεία βρέθηκαν ο Διευθυντής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά κ. Νίκος Μουμούρης , το μέλος της Δευτεροβάθμιας Σχολικής Επιτροπής του Δήμου Πειραιά κ. Κώστας Καρράς κ.α.

Οι Διευθύντριες και οι εκπαιδευτικοί των Ειδικών σχολείων, υποδέχθηκαν τον κ. Μώραλη και τους εκπροσώπους του Δήμου, συνομίλησαν μαζί τους, ενώ μαθητές από τη χορωδία των δύο σχολείων, δημιούργησαν γιορτινή ατμόσφαιρα με χριστουγεννιάτικες μελωδίες και προσέφεραν γλυκίσματα.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, μιλώντας στους εκπαιδευτικούς και στους μαθητές, τόνισε: «Είμαστε χαρούμενοι που βρισκόμαστε σήμερα κοντά σας. Θέλω να πω, πως δεν είμαστε περήφανοι για τη σημερινή ημέρα, γιατί δυστυχώς έχουμε φτάσει στη χώρα μας, να κάνουμε μεγάλες γιορτές για τα αυτονόητα και να ακούμε πολλά ευχαριστώ για πρωτοβουλίες και ενέργειες που θα έπρεπε να είναι είχαν γίνει έτσι κι αλλιώς.
Είχα έρθει τον Σεπτέμβριο στον αγιασμό των σχολείων και τότε οι Διευθύντριες και οι εκπαιδευτικοί, μου είχαν θέσει μια σειρά προβλημάτων που βιώνουν στα σχολεία.
Δεν ανταποκριθήκαμε όσο έπρεπε σε όλα. Μάλιστα αφορούσαν σε απλές παρεμβάσεις, όπως το να προχωρήσουμε σε διαχωρισμό των αιθουσών για να γίνονται πιο εύκολα τα μαθήματα, καθώς και να ενισχύσουμε σε επίπεδο υπολογιστών τα σχολεία, το οποίο γίνεται σήμερα πραγματικότητα.
Σήμερα φέραμε για τις ανάγκες του σχολείου υπολογιστές, οι οποίοι θα κάνουν τη ζωή και τα μαθήματά σας πιο εύκολα. Θέλω να πιστεύω ότι άμεσα θα προχωρήσουμε στον διαχωρισμό των αιθουσών. Η διάθεσή μας είναι αυτονόητη και η δική μου και των συνεργατών μου: θέλουμε να είμαστε κοντά σε όλα τα σχολεία, είτε είναι Γενικά είτε είναι Ειδικά, πολύ περισσότερο στα Ειδικά, τα οποία θέλουν μεγαλύτερη φροντίδα. Δυστυχώς οι δυνατότητές μας δεν είναι αυτές που θα θέλαμε, ώστε να μπορέσουμε να ανταποκρινόμαστε σε όλα τα αιτήματα σε σύντομο χρονικό διάστημα. Θέλω να είμαι ειλικρινής. Δεν αγοράσαμε τους υπολογιστές. Μια εταιρεία δώρισε υπολογιστές στον Δήμο και εμείς φροντίσαμε ένα μέρος αυτών, να το προσφέρουμε στα σχολεία, στα Ειδικά, στα Γενικά Λύκεια και στα Γυμνάσια. Πιστεύω πως αν η πόλη είναι ενωμένη, θα υλοποιούνται συνέργειες και θα επιλύονται προβλήματα. Ξέρω τι σημαντική δουλειά που γίνεται στα Ειδικά σχολεία και θα ήθελα να συγχαρώ τους εκπαιδευτικούς οι οποίοι επιτελούν ένα εξαιρετικά δύσκολο και σπουδαίο έργο. Αισθάνομαι θαυμασμό για τους εκπαιδευτικούς και για όλα τα παιδιά. Επισκεφθήκαμε πριν λίγες ημέρες το 1ο Ειδικό Δημοτικό Σχολείο Πειραιά, όπου ξεκινήσαμε να λειτουργούμε μια πισίνα, η οποία υπήρχε πολλά χρόνια αλλά -για διάφορους λόγους- δεν είχε λειτουργήσει. Θεωρώ πως και αυτή η ενέργεια είναι θετική. Συνεργαστήκαμε με την Περιφέρεια, με την Διεύθυνση Παιδείας και νομίζω ότι όταν υπάρχει διάθεση και καλή συνεργασία, μπορούν να επιλυθούν προβλήματα ή αν δεν λύνονται, τουλάχιστον να μειώνονται. Σε αυτή την κατεύθυνση κινούμαστε και θα είμαστε κοντά σας. Θέλουμε να κάνουμε πράγματα για εσάς, με καλόπιστο διάλογο, με σεβασμό εκατέρωθεν. Λαμβάνουμε υπόψη τα αιτήματα σας και προσπαθούμε σε μια εξαιρετικά δύσκολη οικονομική συγκυρία για τον Δήμο και όχι μόνο. Θέλω να ξέρετε ότι σας σκεφτόμαστε πάντα, θέλουμε να είμαστε πιο κοντά και να κάνουμε περισσότερα πράγματα. Δεν το επιτυγχάνουμε πάντα, αλλά σημασία έχει ότι θα συνεχίσουμε την προσπάθεια και θέλω να πιστεύω ότι χρόνο με το χρόνο και η πόλη αλλά και τα σχολεία μας θα παρουσιάζουν βήμα βήμα, μια σχετική βελτίωση. Ευχαριστούμε γι αυτή τη θερμή υποδοχή. εύχομαι να είμαστε σύντομα εδω για να εγκαινιάσουμε νέες πρωτοβουλίες του Δήμου. Εύχομαι καλά Χριστούγεννα σε όλους και το 2017 να είναι καλύτερο από το 2016 . Να είστε καλά».

O Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Πληροφορικής, Διαφάνειας και Διαδικτυακής Πύλης κ. Ανδρέας Βεντούρης, δήλωσε: «Παραδώσαμε με τον Δήμαρχο υπολογιστές στα δυο αυτά Ειδικά σχολεία, όπως είχαμε υποσχεθεί προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι ανάγκες τους. Κατανοούμε το δύσκολο έργο που συντελείται στα σχολεία αυτά, θαυμάζουμε τις προσπάθειες των παιδιών και των εκπαιδευτικών και η σημερινή μας δωρεά αποτελεί το λιγότερο που θα μπορούσαμε να κάνουμε. Μακάρι να υπήρχε η δυνατότητα να δοθούν πολλοί υπολογιστές, σε όλα τα σχολεία. Δεν υπάρχει δυστυχώς, αλλά θα προσπαθήσουμε με σωστό σχεδιασμό και βελτίωση της διαχείρισης των διαθέσιμων πόρων να δώσουμε μερικούς ακόμα. Είναι αυτονόητο ότι η Δημοτική Αρχή πρέπει να βοηθάει τα σχολεία, τους εκπαιδευτικούς και τα παιδιά. Το θεωρούμε υποχρέωσή μας και όχι κάτι για το οποίο πρέπει να πανηγυρίζουμε».

Η Διευθύντρια του 2ου Εργαστηρίου Ειδικής Επαγγελματικής Εκπαίδευσης Κατάρτισης Πειραιά "Άνοιξη" κυρία Δήμητρα Σκλαβενίτη, δήλωσε: «Θα ήθελα να ευχαριστήσω τον Δήμαρχο Πειραιά κ. Γιάννη Μώραλη, γιατί είναι κοντά μας και είναι πάντα αρωγός στα προβλήματα του σχολείου μας. Είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε τον Σεπτέμβριο τον κ. Μώραλη στον αγιασμό, όπου είχαμε ζητήσει να γίνει διαχωρισμός των αιθουσών και είχαμε ζητήσει ηλεκτρονικούς υπολογιστές που τόσο πολύ έχουμε ανάγκη, για την εκπαίδευση των αυτιστικών μαθητών. Θέλω να πω, πως τα παιδιά χάρηκαν πολύ από την παρουσία του κ. Μώραλη και των εκπροσώπων του Δήμου στο σχολείο μας. Ο Δήμαρχος γνωρίζει ότι η εκπαίδευση των παιδιών γίνεται κάτω από δύσκολες συνθήκες, λόγω έλλειψης χώρων και είναι πάντα δίπλα μας».

eep logo