Ο Αλέξης Τσίπρας στο λιμάνι…

tsipras arxiepiskopos










• Για τα Φώτα!

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αναμένεται να είναι το «βαρύ όνομα» στον εορτασμό των Θεοφανείων στο λιμάνι του Πειραιά. Είναι η πρώτη φορά που ο Αλ. Τσίπρας κατεβαίνει στο λιμάνι με αφορμή την μεγάλη αυτή θρησκευτική εορτή, κάτι που σηματοδοτεί το «άνοιγμα» του ΣΥΡΙΖΑ σε συντηρητικούς ψηφοφόρους γενικότερα και ειδικότερα στην Εκκλησία.

Οι καλές προσωπικές σχέσεις του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον μακαρίτη Παύλο Τσίπρα, πατέρα του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης είναι φυσικά γνωστές, ενώ η κάθοδος του για τον Αγιασμό των Υδάτων στο λιμάνι έρχεται μετά τη συνεργασία του με την εκκλησιαστική οργάνωση «Αλληλεγγύη» και τις επισκέψεις στον Πατριάρχη,τον Πάπα και το Αγιον Όρος.

Βέβαια, η «στροφή» αυτή του ΣΥΡΙΖΑ στην Εκκλησία – και μάλιστα προεκλογικά- προκαλεί μια αμηχανία σε βουλευτές και παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ που μέχρι το πρόσφατο παρελθόν απέφευγαν να παρίστανται σε θρησκευτικές τελετές και κατά παράδοση δεν δίνουν θρησκευτικό όρκο στη Βουλή ή πρόσφατα στην ορκωμοσία δημοτικών και περιφερειακών αρχών. Επιπλέον δε υπάρχει ένας προβληματισμός για την αναγκαστική «συνύπραξη» του Αλ. Τσίπρα με τον Μητροπολίτη Πειραιά κ.κ. Σεραφείμ, τον οποίο κατ’ επανάληψη η Αριστερά έχει κατηγορήσει για πολιτικές παρεμβάσεις που υπερβαίνουν τον ρόλο του, πολλές φορές δε προσλαμβάνουν ακραίο αντισημιτικό χαρακτήρα.

Στον αντίποδα παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται κοντά στον πρόεδρο του κόμματος λένε πως ο σεβασμός στην Εκκλησία και μάλιστα σε μια μεγάλη θρησκευτική εορτή όπως είναι τα Θεοφάνεια πρέπει να θεωρείται δεδομένος από τον ΣΥΡΙΖΑ που ετοιμάζεται να κυβερνήσει. Και θυμίζουν τις πολύ καλές σχέσεις που έχει αναπτύξει ο κ.κ. Σεραφείμ με τον Αντιπεριφερειάρχη Πειραιά Γ. Γαβρίλη, σημειώνοντας πως το τελευταίο διάστημα οι δημόσιοι λόγοι του Μητροπολίτη δεν έχουν καμιά σχέση με τα μισαλλόδοξα κηρύγματα του παρελθόντος, αντιθέτως εστιάζουν στην κοινωνική πολιτική της Εκκλησίας. Μια πολιτική η οποία σε καιρούς ανθρωπιστικής κρίσης, λένε οι ίδιοι παράγοντες του ΣΥΡΙΖΑ, πρέπει να στηρίζεται από ένα κόμμα της Αριστεράς που είναι έτοιμο να κυβερνήσει.

Pin It