Ο Γ.Ιωακειμίδης για την έγκριση του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων Αττικής

ioakeimidis nikaia

Ο δημάρχος Ρέντη – Νίκαιας, Γ. Ιωακειμίδης έκανε την ακόλουθη δήλωση, προς αποκατάσταση της πραγματικότητας, με αφορμή την έγκριση του νέου Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων της Αττικής:

«Το Περιφερειακό Συμβούλιο Αττικής, κατά τη συνεδρίασή του την Τρίτη 6 Δεκεμβρίου μέσα σε συνθήκες έντασης, ενέκρινε τη δεύτερη Αναθεώρηση του Περιφερειακού Σχεδίου Διαχείρισης Αποβλήτων (ΠΕΣΔΑ) Αττικής. Η ένταση ήταν απόρροια της επιμονής ομάδας πολιτών που, αφενός αρνήθηκε να πάρει το λόγο που τους έδωσε ο πρόεδρος του ΠΕ.ΣΥ, κ. Θ. Σχινάς, για να εκφράσουν τις απόψεις τους, αφετέρου δεν επέτρεπε την ομαλή εξέλιξη της συζήτησης.
Όπως εξελίχθηκε η συνεδρίαση, η λήψη της απόφασης έγκρισης του ΠΕΣΔΑ ήταν μονόδρομος.
Τα σχόλια περί δήθεν «αντιδημοκρατικών μεθοδεύσεων» που «ευτελίζουν το θεσμό της Τοπικής Αυτοδιοίκησης» διαστρεβλώνουν την πραγματικότητα, είναι αβάσιμα και είναι ακριβώς αυτά που ουσιαστικά υπονομεύουν την Τοπική Αυτοδιοίκηση και τις αιρετές διοικήσεις που την εκπροσωπούν. Τις διοικήσεις που έχουν την ευθύνη λήψης των αποφάσεων, ειδικά όταν πρόκειται για τόσο κρίσιμα θέματα όπως η διαχείριση των απορριμμάτων, που έχει σωρεύσει κοινωνικά, περιβαλλοντικά, οικονομικά προβλήματα.
Η Αττική διαθέτει πλέον νέο Σχέδιο Διαχείρισης Απορριμμάτων και είναι ευθύνη όλων μας, και κυρίως των αιρετών, μέσα από τις κατάλληλες συνέργειες, να λειτουργήσουμε με εκείνο τον υπεύθυνο τρόπο που απαιτεί η εφαρμογή του, και όχι με εμπρηστικές και ανακριβείς δηλώσεις».

eep logo