Οργανώνεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη Πειραιά

1 dimokratiki symparataksi peiraia

Σε εγρήγορση βρίσκεται η Δημοκρατική Συμπαράταξη στον Πειραιά καθώς χθες συνεδρίασε το περιφερειακό συμβούλιο που αποτελείται από στελέχη του ΠΑΣΟΚ, της ΔΗΜΑΡ και των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία. Η συνεδρίαση πραγματοποιήθηκε στο δημαρχείο της Νίκαιας και την κεντρική εισήγηση έκανε το μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ και διευθυντής του πολιτικού γραφείου της προέδρου του κόμματος Μανώλης Όθωνας.

Συζητήθηκαν οι κεντρικές πολιτικές εξελίξεις, οι θέσεις της Δημοκρατικής Συμπαράταξης σε εθνικά αλλά και τοπικά θέματα καθώς και οι διεργασίες για την ανασυγκρότηση του προοδευτικού χώρου. Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στις προτάσεις για την αντιμετώπιση της ανεργίας στον Πειραιά, για τα κόκκινα δάνεια αλλά και για τα προβλήματα της πόλης.

Στην απόφαση που ανακοίνωσε το Περιφερειακό Συμβούλιο της Δημοκρατικής Συμπαράταξης αναφέρεται:
Η δημιουργία ενός αυτόνομου, ενιαίου και ισχυρού φορέα της σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας που θα λειτουργήσει ως ενδιάμεσος πόλος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ είναι απαραίτητη.
Χρειάζεται μια πολιτική πρόταση που θα έρθει σε αντιπαράθεση τόσο με τον αριστερό λαϊκισμό του ΣΥΡΙΖΑ όσο και με τις συντηρητικές πολιτικές της ΝΔ ώστε να υπάρξουν θετικές εξελίξεις για την Χώρα.

Βασικοί και άμεσοι στόχοι είναι:
*Να υποστηριχθεί η απόφαση του Κεντρικού Συμβουλίου (4/10/16) για:
Συγκρότηση δικτύων της της ΔΗ.ΣΥ. σε δημοτικό και τοπικό επίπεδο, ώστε το εγχείρημα να αποκτήσει επαφή με την κοινωνία και να οδηγηθούμε στο συνέδριο με δυναμική συμμετοχής της βάσης.
*Η διοργάνωση θεματικών περιφερειακών εκδηλώσεων στο τρίπτυχο ανάπτυξη, καθημερινότητα και κοινωνική προστασία.

Στη συνεδρίαση όπου συμμετείχαν επίσης ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Α΄Πειραιά και μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου Δημήτρης Καρύδης και ο πρώην βουλευτής του ΠΑΣΟΚ στην Β΄Πειραιά και μέλος της ΚΠΕ Δημήτρης Λιντζέρης, ορίστηκε πενταμελής γραμματεία για την καλύτερη λειτουργία και το συντονισμό των εργασιών του οργάνου.

Στη γραμματεία του περιφερειακού συμβουλίου συμμετέχουν οι: Αντώνης Λιντζέρης (γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Β΄Πειραιά), ο Τάσος Καλαφάτης (γραμματέας ΝΕ ΠΑΣΟΚ Α΄Πειραιά), ο Γιάννης Ρελάκης (γραμματέας ΝΕ ΔΗΜΑΡ Πειραιά), ο Χρήστος Πάλλης (μέλος του ΠΑΣΟΚ και πρώην δήμαρχος Μεθάνων) και ο Γιώργος Πιέρρος (εκπρόσωπος των Κινήσεων Πολιτών για την Σοσιαλδημοκρατία).

eep logo