Δημόσια κόντρα ΕΒΕΠ – Cosco

evep

Ευθεία επίθεση και μάλιστα δημοσίως κατά της Cosco, κατηγορώντας την ότι αγνοεί τους θεσμικούς παράγοντες του Πειραιά και κατ’ επέκταση ολόκληρη την πόλη, εξαπέλυσε την Δευτέρα το βράδυ ο Βασίλης Κορκίδης.

Ο πρόεδρος του ΕΒΕΠ χαιρετίζοντας εκδήλωση που είχε οργανώσειτο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιώς, η Ομοσπονδία Εμπορικών Συλλόγων Αττικής, Ομόρων Νήσων και Νήσων Αιγαίου και ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς με θέμα «Κάτι γίνεται στον Πειραιά... Μήπως τελικά υπάρχουν λύσεις;» επιτέθηκε στην Κινέζικη εταιρεία που έχει πλέον το πλειοψηφικό πακέτο του ΟΛΠ, κάνοντας αναφορά και στον βασικό ομιλητή, εκπρόσωπο της ΣΕΠ, Τάσο Βαμβακίδη που ήταν παρών, υποστηρίζοντας ότι ο Κινέζικος όμιλος αγνοεί την πόλη και τους θεσμικούς παράγοντες-εκφραστές της.
Υποστήριξε δε ότι ο κ.Καρακώστας, αν. Διευθύνων Σύμβουλος του ΟΛΠ, δεν απάντησε καν στην πρόσκληση που του απηύθυνε ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιά, αναφερόμενος στο ότι η Cosco δεν επιδεικνύει πνεύμα συνενόησης με τους θεσμικούς φορείς της πόλης.

Το γάντι δεν σήκωσε ο Τάσος Βαμβακίδης. Παίρνοντας το λόγο αμέσως μετά, επιφυλάχθηκε να απαντήσει πριν να έχει πλήρη ενημέρωση, αλλά «αντεπιτέθηκε» εκθέτοντας συνοπτικά τις επενδυτικές πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει η Κινέζικη εταιρεία αλλά και εκείνες που βρίσκονται ήδη σε εξέλιξη.

Παριστάμενοι παράγοντες της αγοράς, αλλά και προσκείμενοι σε πολιτικά στελέχη της πόλης και του λιμανιού, αναρωτιούνταν, μετά την εκδήλωση, που μπορεί να οδηγήσει αυτή η κόντρα κι αν και πότε τελικά το λιμάνι υπό την νέα του διοίκηση θα βρει κοινό βηματισμό με τον Πειραιά προς όφελος των πολιτών του.

eep logo