Επίσκεψη Ελένης Σταματάκη στο ΚΕΘΕΑ - ΝΟΣΤΟΣ

1 kethea nostos

Η βουλευτής Α΄ Πειραιά και Νήσων του ΣΥΡΙΖΑ, Ελένη Σταματάκη, επισκέφθηκε το Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης του ΚΕΘΕΑ – ΝΟΣΤΟΣ και συζήτησε με τον υπεύθυνο του κέντρου, Ανδρέα Κρεμμύδα και τους εργαζόμενους.

Το ΚΕΘΕΑ ΝΟΣΤΟΣ διαθέτει στον Πειραιά Κέντρο Ενημέρωσης το οποίο στοχεύει στην ενημέρωση και συμβουλευτική, Ανοιχτή Δομή Υποστήριξης σε νεαρούς ενήλικες και εργαζόμενους οι οποίοι δεν χρήζουν ένταξης στη θεραπευτική κοινότητα, Θεραπευτική Κοινότητα στα Σελίνια Σαλαμίνας στην οποία υλοποιείται η κύρια φάση του προγράμματος απεξάρτησης και Κέντρο Κοινωνικής Επανένταξης για την ομαλή ένταξη των απεξαρτημένων στην κοινωνία.
Παράλληλα λειτουργούν το Κέντρο Οικογενειακής Υποστήριξης και το Κέντρο Εκπαίδευσης – Επαγγελματικής Κατάρτισης και Προσανατολισμού.

Στη συνέχεια συνάντησε τους υποστηριζόμενους από τη δομή και τους γονείς τους και είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει την άριστη οργάνωση και λειτουργία καθώς και το σημαντικό έργο του Κέντρου για την ομαλή ένταξη στην κοινωνική και επαγγελματική ζωή. Ενημερώθηκε για τις πολύ σημαντικές πρωτοβουλίες, όπως είναι η δημιουργία καλλιτεχνικών ομάδων, η συμμετοχή σε αθλητικές δραστηριότητες, η υλοποίηση προγραμμάτων απόκτησης δεξιοτήτων, και η διεξαγωγή άλλων συλλογικών δραστηριοτήτων και δράσεων ανταποδοτικού, κοινωνικού χαρακτήρα.

Η βουλευτής δήλωσε ότι η πολιτεία οφείλει να στέκεται στο πλευρό των εξαρτημένων, των ατόμων που βρίσκονται σε διαδικασία απεξάρτησης και των απεξαρτημένων ατόμων, να εξασφαλίζει το θεσμικό και λειτουργικό πλαίσιο για την αντιμετώπιση του κοινωνικού στίγματος εξαιτίας της χρήσης και σημείωσε ότι η δικαιοσύνη επιδεικνύοντας την αναγκαία ευαισθησία, θα πρέπει με τις αποφάσεις της να είναι αρωγός του έργου των δομών και του προσωπικού αγώνα για την απεξάρτηση και την κοινωνική επανένταξη των ατόμων.

eep logo