Το Λιμάνι της Αγωνίας στηρίζει Μώραλη – για τα προσφυγόπουλα!

prosfyges paidia

Στο ίδιο μήκος κύματος με την τοποθέτηση του δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, ότι είναι αδιανοητο ολόκληρος Πειραιάς να μην μπορεί να φιλοξενήσει 20 ασυνόδευτα προσφυγόπουλα κινήθηκε και το Λιμάνι της Αγωνίας στο Δημοτικό Συβούλιο. Μάλιστα είναι χαρακτηριστικό ότι σε σχετική του ανακοινωση, γίνεται ρητή αναφορά στο πνεύμα της τοποθέτησης του δημάρχου.
Ολόκληρη η ανακοίνωση έχει ως εξής:

«Στη χθεσινή συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου Πειραιά τέθηκε προς συζήτηση η δημιουργία κέντρου φιλοξενίας από τη Μη Κυβερνητική Οργάνωση Praksis για τη στέγαση ασυνόδευτων παιδιών-προσφυγόπουλων, ηλικίας 8-18 ετών, σε ακίνητο της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, γεγονός που έχει προκαλέσει έντονες αντιδράσεις σε κάποιους κατοίκους της περιοχής.

Η δημοτική κίνηση το Λιμάνι της Αγωνίας – Πειραιάς η πόλη μας με σαφήνεια και χωρίς κανένα δισταγμό κατέθεσε την άποψή της ότι η πόλη μας, που επέδειξε ανθρώπινη, αλληλέγγυα και φιλόξενη συμπεριφορά στους πρόσφυγες κατά το διάστημα της προσωρινής διαμονής τους στο λιμάνι του Πειραιά, που στηρίζει τη λειτουργία των κέντρων φιλοξενίας στο Σχιστό και στον Σκαραμαγκά και που γνωρίζει αυτό το υπαρκτό και ιδιαίτερα σοβαρό θέμα, οφείλει να αγκαλιάσει αυτά τα ασυνόδευτα παιδιά και να στηρίξει τη δημιουργία απολύτως νόμιμων δομών φιλοξενίας τους σε ασφαλείς κτιριακές εγκαταστάσεις.

Στο ίδιο μήκος κύματος κινήθηκε με την τοποθέτησή του και ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης.
Θεωρούμε ότι οποιαδήποτε άλλη στρατηγική, αντίθετη προς αυτό το πνεύμα «της λογικής και της ευαισθησίας», τροφοδοτεί απόψεις και αισθήματα ανακόλουθα των απαιτήσεων των δύσκολων καιρών μας, που αναζητούν τον τρόπο για ειρηνική και αλληλέγγυα συμβίωση των ανθρώπων. Είναι βέβαιο ότι η ψύχραιμη ματιά και η σωστή πληροφόρηση -κατεύθυνση στην οποία πιστεύουμε ότι κινήθηκε η συνεδρίαση του Δημοτικού Συμβουλίου, πέραν των γνωστών θλιβερών εξαιρέσεων- θα συμβάλει στην εξάλειψη κάθε φόβου, ενώ θα απομυθοποιήσει τις ανησυχίες των κατοίκων της Ε’ Δημοτικής Κοινότητας, οι οποίοι σίγουρα θα θελήσουν να «αγκαλιάσουν» αυτά τα απροστάτευτα και δυστυχισμένα παιδιά του πολέμου».

eep logo