«Εκκαθάριση» κτιρίου στον Άγιο Διονύσιο

1 DSC 0409

Από παράνομα διαμένοντες – αποτελούσε απειλή για τη δημόσια υγεία

Επιχείρηση απομάκρυνσης παράνομα διαμενόντων στον Σιδηροδρομικό Σταθμό έναντι του Αγίου Διονυσίου, πραγματοποιήθηκε σήμερα από τον Δήμο Πειραιά, προκειμένου να εκκενωθεί κτίριο, το οποίο είχε καταληφθεί παρανόμως και αποτελούσε απειλή για τη δημόσια υγεία.

Μετά από οργανωμένη επιχείρηση, την οποία συντόνισε ο Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Κυριάκος Σιγαλάκος, οι υπηρεσίες της Διεύθυνσης Αριχτεκτονικού και η Δημοτική Αστυνομία, με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, εκκένωσαν και σφράγισαν το κτίριο, ενώ άμεσα θα παρέμβουν οι υπηρεσίες Καθαριότητας του Δήμου, καθώς ο χώρος αποτελεί εστία μόλυνσης.

Σημειώνεται ότι πριν λίγες ημέρες πραγματοποιήθηκε επιτυχημένα, επιχείρηση εκκαθάρισης από τον Δήμο Πειραιά, σε οικόπεδο παραπλεύρως του Κηφισού στο Νέο Φάληρο, στο οποίο είχε δημιουργηθεί παράνομος οικισμός από Ρομά.

Ο Αντιδήμαρχος Δόμησης και Γ.Σ.Π. και Αρχιτεκτονικού & Λ.Τ.Ε. του Δήμου Πειραιά κ. Κυριάκος Σιγαλάκος δήλωσε: «Έπειτα από εντολή του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη, έγινε σήμερα παρέμβαση στο κτίριο του Σιδηροδρομικού Σταθμού έναντι του Αγίου Διονυσίου, προκειμένου να απομακρυνθούν οι παράνομα διαμένοντες στο χώρο. Μετά από οργανωμένη επιχείρηση των υπηρεσιών του Δήμου, της Δημοτικής Αστυνομίας και με τη συνδρομή της Ελληνικής Αστυνομίας, απομακρύνθηκαν οι παράνομα διαμένοντες στο κτίριο το οποίο και σφραγίστηκε. Ήδη έχουν ξεκινήσει οι
εργασίες περίφραξης του κτιρίου, ώστε να είναι αδύνατη η πρόσβαση σε τρίτα πρόσωπα. Παράλληλα είναι σε εξέλιξη η εξέταση προσφορών για τις οροφογραφίες του κτιρίου, ύστερα από υπόδειξη της Εφορείας Νεωτέρων Μνημείων. Το κτίριο θα αναπαλαιωθεί και θα αναστηλωθεί, προκειμένου να γίνει χώρος Πολιτισμού. Ήδη η Δημοτική Αρχή, το έχει εντάξει στην Ολοκληρωμένη Χωρική Επένδυση. Προτεραιότητα μας είναι η διασφάλιση του κτιρίου και η ανάδειξη της ιστορικότητάς του».

eep logo