ΕΣΠ: Νέα συνάντηση με Αττικό Μετρό

1 esp attiko metro

Για την πορεία ολοκλήρωσης τραμ και μετρό

Εποικοδομητική και σε θετικό κλίμα ήταν η συνάντηση που πραγματοποιήθηκε χθες Τετάρτη 9/11 με τον Αντιπρόεδρο και Διευθύνοντα Σύμβουλο της Αττικό Μετρό κ. Θ. Παπαδόπουλο, τον Διευθυντή Έργων Τραμ κ. Χ. Βαλσαμάκη, τον Αν. Διευθυντή Έργων Τραμ κ. Γ. Καρακίτσιο και τον Διευθύνοντα Σύμβουλο της ΘΕΜΕΛΗ ΑΤΕ κ. Γ. Ντινόπουλο, στο πλαίσιο της συνεδρίασης του Διοικητικού Συμβουλίου του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς.
Αντικείμενο της συνάντησης, στην οποία παρευρέθηκε και ο Βουλευτής Πειραιά κ. Κ. Κατσαφάδος, ήταν η μεγάλη καθυστέρηση των έργων έλευσης του τραμ στον Πειραιά και οι ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης.
Τόσο ο Πρόεδρος κ. Ν. Μανεσιώτης, όσο και τα μέλη του Δ.Σ. του ΕΣΠ, εξέφρασαν για ακόμη μια φορά την απόλυτη δυσαρέσκεια του εμπορικού κόσμου για την μεγάλη καθυστέρηση που επιτελείται και έχει οδηγήσει στο κλείσιμο πολλών επιχειρήσεων κυρίως επί της οδού Γρ. Λαμπράκη και έχει εκμηδενίσει την επισκεψιμότητα, εντείνοντας παράλληλα την κυκλοφοριακή αναστάτωση στην πόλη.

Ο κ. Ν. Μανεσιώτης αναφέρθηκε στο θέμα της υπογειοποίησης των γραμμών του ΗΣΑΠ και επαναδιατύπωσε την επιτακτική ανάγκη της αυστηρής τήρησης των χρονοδιαγραμμάτων υλοποίησης του έργου, που σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας αρχικά ήταν να παραδοθεί τον Φεβρουάριο του 2015!!
Επίσης, από πλευράς ΕΣΠ, τονίστηκε η ανάγκη να επανέλθει το συντομότερο η ομαλή πρόσβαση των πολιτών στην πόλη και στα καταστήματά της, ιδιαίτερα ενόψει της γιορτινής περιόδου.
Λαμβάνοντας το λόγο ο κ. Θ. Παπαδόπουλος, αντιλαμβανόμενος τα σοβαρά προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί, αναφέρθηκε στα αίτια των καθυστερήσεων, όπως η ανεύρεση αρχαίων και τα προβλήματα έργων κοινής ωφελείας που κλήθηκαν να διευθετήσουν και συμφώνησε ότι η υπογειοποίηση των γραμμών του ΗΣΑΠ θα ήταν απαραίτητη προϋπόθεση για την βελτίωση της κυκλοφορίας.
Επίσης, ανέφερε ότι η Αττικό Μετρό, έχοντας πλήρη αίσθηση των ευθυνών της, θα καταβάλει μεγαλύτερη προσπάθεια, ώστε να προχωρήσει με ταχύτατους ρυθμούς στην αποπεράτωση του έργου.

Εν συνεχεία οι εκπρόσωποι της Αττικό Μετρό ΑΕ δεσμεύτηκαν ότι θα γίνει παράδοση των πεζοδρομίων της Γρ. Λαμπράκη, της Βασ. Γεωργίου από την Γρ. Λαμπράκη έως την Αλκιβιάδου και των πεζοδρομίων της Εθν. Αντιστάσεως μέχρι την πρώτη βδομάδα του προσεχούς Δεκεμβρίου. Επίσης, ότι θα υπάρξει τμηματική απόδοση δρόμων όπου υλοποιούνται εργασίες το πρώτο τετράμηνο του 2017 και ότι το έργο του τραμ θα ολοκληρωθεί τον Σεπτέμβριο του 2017 (σύμφωνα με τον κ. Γ. Ντινόπουλο τον Δεκέμβριο του 2017). Σε ό,τι αφορά το Μετρό δήλωσαν ότι το έργο θα ολοκληρωθεί το 2020.
Παράλληλα ζητήθηκε, τόσο από τον Βουλευτή κ. Κ. Κατσαφάδο, όσο και από τα μέλη του Δ.Σ., να αποδοθούν αντισταθμιστικά οφέλη υπέρ της πόλης και του πειραϊκού εμπορίου και έγινε αίτημα από τον Πρόεδρο κ. Ν. Μανεσιώτη για συνεισφορά της Αττικό Μετρό στην προσπάθεια επαναφοράς των επισκεπτών - καταναλωτών στην Αγορά του Πειραιά.
Τέλος, συμφωνήθηκε να πραγματοποιηθεί εκ νέου συνάντηση εντός του Ιανουαρίου του 2017, προκειμένου να εξεταστεί η πορεία των έργων.

 

eep logo