Γ.Μώραλης: Στον Πειραιά το τρένο έχει μπει στις «ράγες της ανάπτυξης»

1 moralis

Ο Πειραιάς το 2020 είναι βέβαιο ότι θα είναι μια διαφορετική πόλη, όχι μόνο όσον αφορά τον τουρισμό και την κρουαζιέρα, αλλά και στην καθημερινότητα των Πειραιωτών και των κατοίκων του λεκανοπεδίου που τον επισκέπτονται, τονίζει ο δήμαρχος της πόλης Γιάννης Μώραλης, σε συνέντευξή του στο ΑΠΕ-ΜΠΕ.

Η άφιξη του μετρό και του τράμ στον Πειραιά, η ολοκλήρωση του επενδυτικού σχεδίου της Cosco στο λιμάνι, οι νέες ξενοδοχειακές μονάδες και οι αναπλάσεις περιοχών από τον δήμο, από το 2017, στο πλαίσιο εφαρμογής του αναπτυξιακού προγράμματός του, θα αλλάξουν συνολικά την εικόνα του Πειραιά, υποστηρίζει ο Γιάννης Μώραλης. Προσθέτει δε, ότι η πόλη πρέπει να γίνει τουριστικό προορισμός και ότι αυτό θα πρέπει να έχουμε στο μυαλό μας και στην καθημερινότητά μας.

Για τις εταιρείες που πρόκειται να επενδύσουν το επόμενο διάστημα στην πόλη αναφέρει ότι ο δήμος ήδη υπέγραψε ένα σύμφωνο συναντίληψης με την εταιρεία DIMAND ΑΕ για την ανάπλαση και αναβάθμιση της περιοχής του Αγ.Διονυσίου. Ως δήμος, θα είμαστε αρωγοί στην προσπάθεια της εταιρείας που πρόσφατα αγόρασε τα τρία ιστορικά κτίρια της «Παπαστράτος» και πρόκειται να προχωρήσει στην αξιοποίησή τους με αναπλάσεις των περιοχών γύρω από την επένδυση. Συμπληρώνει, ακόμη, ότι το θετικό σημείο της συμφωνίας αυτής, είναι ότι υπάρχει δέσμευση από την εταιρεία, σχετικά με την εντοπιότητα για τις νέες θέσεις εργασίας που θα δημιουργηθούν.

Το ίδιο κάναμε και με την οικογένεια Μεταξά που θέλει να δημιουργήσει ξενοδoxειακή μονάδα δίπλα στον σιδηροδρομικό σταθμό, σημειώνει.Για τα αναξιοποίητα ακίνητα του δήμου, δηλώνει ότι υπάρχει έντονο επενδυτικό ενδιαφέρον και ήδη η δημοτική Αρχή συζητά με Έλληνες και ξένους επενδυτές για την αξιοποίηση του Πύργου.

Εκτιμά ότι η ανάπτυξη στην πόλη του Πειραιά θα φέρει έσοδα στον δήμο, που αυτή τη στιγμή έχει ένα υψηλό δανεισμό από τα προηγούμενα χρόνια, αναφέροντας ως παράδειγμα ότι μόνο από την αξιοποίηση του Πύργου, ο δήμος θα μπορεί να εισπράττει έσοδα της τάξης του 1,7 εκατ. ευρώ τον χρόνο, μόνο από τέλη.

peiraiasnews.gr