«Το Ποτάμι στις Γειτονιές» του Περάματος

1 lagoudakis psarianos

Τον Δήμαρχο Περάματος Γιάννη Λαγουδάκη επισκέφθηκε ο Βουλευτής του Ποταμιού Γρηγόρης Ψαριανός με τον Τομέα Πειραιά του κινήματος. Στα πλαίσια της δράσης «Το Ποτάμι στις Γειτονιές», η ομάδα του Ποταμιού ενημερώθηκε από τον Δήμαρχο για τα τοπικά θέματα, καθώς πρόκειται για τον δεύτερο μεγαλύτερο πορθμειακό Δήμο της Ευρώπης, με ετήσια μετακίνηση επιβατών που ξεπερνά τα 8 εκατομμύρια αλλά με ελάχιστα αντισταθμιστικά οφέλη.

Ο Δήμαρχος αναφέρθηκε τόσο στις αδυναμίες του Καλλικράτη, όσο και στα όζοντα ζητήματα που επιβάρυνε το μνημόνιο με βασικότερο την ταμειακή ανέχεια που μαστίζει την τοπική αυτοδιοίκηση και το έλλειμμα ανθρώπινων πόρων στα δημοτικά συνεργεία.

Ως βασικότερο κοινωνικό πρόβλημα του Δήμου του ο Δήμαρχος προέκρινε την ανεργία στη ναυπηγοεπισκευαστική ζώνη που ξεπερνά το εφιαλτικό ποσοστό του 92%. Παρόλα αυτά οι Κοινωνικές Δομές του Δήμου Περάματος λειτουργούν αποδοτικά, στηρίζοντας περισσότερους από 1.000 δημότες καθημερινά.

Ο Δήμαρχος Περάματος ρωτήθηκε από την ομάδα του Ποταμιού για τον βασικότερο στόχο που θεωρεί επιτεύξιμο μέχρι το τέλος της θητείας του."Καθώς ο Δήμος Περάματος στο παρελθόν έχει συμμετάσχει σε περισσότερα από 27 κοινοτικά προγράμματα, έχουν πραγματοποιηθεί στην πόλη έργα τα οποία είναι ανενεργά, δίχως αντοχές στη φθορά του χρόνου. Δημοτικό κολυμβητήριο, θερινό θέατρο, υποδομές με εξαφανισμένο εξοπλισμό. Στόχος μου είναι να επαναλειτουργήσουν τα έργα που έγιναν κατά το παρελθόν στο Πέραμα" δήλωσε ο Γιάννης Λαγουδάκης στον Βουλευτή και στα τοπικά στελέχη που τον επισκέφθηκαν. Το Ποτάμι εκπροσώπησαν ο Βουλευτής κ. Γρηγόρης Ψαριανός, ο Γραμματέας Β' Πειραιά κ. Θάνος Νίκου, η υπεύθυνη Τοπικής Αυτοδιοίκησης Πειραιά κ. Δέσποινα Βαρδαλούκα και ο Γραμματέας Α' Πειραιά κ. Γιώργος Γκαρής.

eep logo