Στη Μπογκοτά ο Π.Κόκκαλης

kokkalis peiraias

O Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης, εκπροσωπεί τον Δήμο Πειραιά, ως μέλος της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος, στην Παγκόσμια Διάσκεψη Κορυφής των Τοπικών και Περιφερειακών Ηγετών με τίτλο "Local Voices for a Better World – Τοπικές Φωνές για έναν Καλύτερο Κόσμο", η οποία λαμβάνει χώρα από τις 12-15 Οκτωβρίου 2016 στην πόλη Μπογκοτά της Κολομβίας και διοργανώνεται από το UCLG (United Cities & Local Governments - Ηνωμένες Πόλεις και Τοπικές Αρχές).

Η Διάσκεψη πραγματοποιείται κάθε τρία χρόνια και είναι το μεγαλύτερο και πιο δημοφιλές συνέδριο τοπικών και περιφερειακών ηγετών στον κόσμο, καθώς συγκεντρώνει δημάρχους, δημοτικούς συμβούλους και τοπικές αρχές από κάθε γωνιά της γης. Στο πλαίσιο της Διάσκεψης θα εορταστεί το 5ο Παγκόσμιο Συνέδριο του UCLG.

Στη Διάσκεψη συμμετέχουν πάνω από 3000 εκπρόσωποι πόλεων, μητροπόλεων, περιφερειών, της κοινωνίας των πολιτών, του επιχειρηματικού κόσμου και της ακαδημαϊκής κοινότητας, με στόχο να αλληλεπιδράσουν με τους ομολόγους τους ανά τον κόσμο.

Κατά τη Διάσκεψη συζητείται η Παγκόσμια Ατζέντα για τις Τοπικές και Περιφερειακές αρχές για τον 21ο αιώνα, η οποία θα αντανακλά το όραμα των τοπικών και περιφερειακών αρχών σχετικά με τις νέες προκλήσεις που θέτουν οι παγκόσμιες αναπτυξιακές ατζέντες (SDGs – Βιώσιμοι Αναπτυξιακοί Στόχοι και το Habitat III) και θα θέτει προτεραιότητες που αυτή τη στιγμή δεν συμπεριλαμβάνονται στις παγκόσμιες διαπραγματεύσεις. Επιπλέον της χάραξης πολιτικής, οι συμμετέχοντες της Διάσκεψης θα αναζητήσουν καινοτόμες λύσεις και πρακτικές για την εφαρμογή της Παγκόσμιας Ατζέντας. Τέλος οι βασικές συστάσεις, οι οποίες θα προκύψουν από τη Διάσκεψη, θα αποτελέσουν ψήφισμα με τις κύριες αρχές, το οποίο θα εισηγηθεί το UCLG στο επικείμενο Συνέδριο του Habitat III στο Quitο του Εκουαδόρ (17 έως 20 Οκτωβρίου 2016) για την Νέα Αστική Ατζέντα (New Urban Agenda).

O Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Τοπικής Οικονομικής Ανάπτυξης και Επιχειρηματικότητας Πέτρος Κόκκαλης, δήλωσε:
«Η Διάσκεψη αποτελεί μια μοναδική ευκαιρία για τις τοπικές αρχές παγκοσμίως να ανοίξουν διαύλους επικοινωνίας και να συζητήσουν τα κύρια κοινωνικά, περιβαλλοντικά, πολιτιστικά και οικονομικά θέματα, τα οποία αντιμετωπίζουν καθημερινά, καθώς και να καθορίσουν τις Βασικές Συστάσεις των Τοπικών και Περιφερειακών Αρχών προς το Habitat III.
Ο κόσμος και ειδικά οι αστικές περιοχές βρίσκονται σε μια κρίσιμη καμπή. Η αστικοποίηση, η κλιματική αλλαγή, η μετανάστευση, οι κοινωνικές ανισότητες, οι νέες τεχνολογίες και η επιτακτική ανάγκη των πολιτών για δημοκρατία επαναπροσδιορίζουν και αναδιαμορφώνουν τις κοινωνίες και τον πλανήτη μας. Είναι σαφές πως μια διαρθρωτική αλλαγή στον τρόπο προσέγγισης της ανάπτυξης είναι μείζονος σημασίας και πιο επιτακτική από ποτέ».

eep logo