Δήμος Πειραιά: Τρεις νέες παιδικές χαρές στα παιδιά της πόλης

1 karaiskaki paidiki xara

Τρεις ακόμα νέες παιδικές χαρές, παρέδωσε ο Δήμος Πειραιά στα παιδιά της πόλης, σε συνέχεια αυτών που παραδόθηκαν στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα και συγκεκριμένα στην περιοχή του Αγίου Ελευθερίου, στη συμβολή των οδών Κομοτηνής και Λευκάδος καθώς και στη συμβολή των οδών Αδριανού και Φιλίππου.

Οι τρεις νέες παιδικές χαρές βρίσκονται στην πλατεία Καραϊσκάκη στο Νέο Φάληρο στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα, στον 'Αγιο Χαράλαμπο στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα, όπου έχει δημιουργηθεί και ειδικός καθιστικός χώρος με πράσινο και πανοραμική θέα στη Μαρίνα Ζέας έναντι της παιδικής χαράς καθώς και στην οδό Σκρα στη Β΄ Δημοτική Κοινότητα.
Ήδη οι γονείς με τα παιδιά τους, επισκέπτονται τις νέες παιδικές χαρές που διαθέτουν μεταξύ άλλων, νέα σύγχρονα και ασφαλή παιχνίδια, νέο φωτισμό και καλαίσθητη περίφραξη.

Υπενθυμίζεται ότι παραδόθηκαν τον Ιανουάριο του 2015 με την υποστήριξη της ΠΑΕ Ολυμπιακός, οι δύο νέες παιδικές χαρές στις πλατείες Θεμιστοκλή και Αγίων Αναργύρων.
Επίσης, τον περασμένο Μάρτιο, εγκαινιάστηκε η νέα παιδική χαρά στην πρόσφατα ανακαινισμένη πλατεία Κανάρη και άνοιξαν για τα παιδιά του Πειραιά 12 παιδικές χαρές, οι οποίες ανακατασκευάστηκαν πλήρως ή μερικώς, μέσω προγράμματος ΕΣΠΑ.
Το αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, θα παραδοθούν στα παιδιά της πόλης μας δύο επιπλέον παιδικές χαρές, οι οποίες βρίσκονται στην οδό Σολωμού στη Γ΄ Δημοτική Κοινότητα και στη συμβολή των οδών Χίου και Λαμπελέτ στη Δ΄ Δημοτική Κοινότητα, οι οποίες δημιουργούνται μέσω του ίδιου προγράμματος ΕΣΠΑ.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Επιδίωξή μας, από την πρώτη στιγμή που αναλάβαμε καθήκοντα, ήταν η δημιουργία νέων παιδικών χαρών για όλα τα παιδιά του Πειραιά.
Παρά την δύσκολη οικονομική συγκυρία που βιώνει ο Δήμος Πειραιά, καταφέραμε να παραδώσουμε νέες παιδικές χαρές σε διαφορετικές γειτονιές της πόλης μας, ενώ πριν λίγο καιρό, αξιοποιήσαμε κονδύλια του ΕΣΠΑ και προχωρήσαμε σε πλήρη ανακατασκευή παιδικών χαρών, οι οποίες παρέμεναν επί χρόνια παραμελημένες.
Στόχος μας είναι η δημιουργία όσο γίνεται περισσότερων χώρων για να παίζουν τα παιδιά με ασφάλεια.
Θα ήθελα να καλέσω όλους όσοι επισκεφθούν τις παιδικές χαρές, να τις προστατεύσουν και να τις σεβαστούν, έτσι ώστε να διατηρηθούν στην καλύτερη δυνατή κατάσταση.
Μία από τις πιο όμορφες στιγμές για έναν Δήμαρχο, είναι να βλέπει τα χαμογελαστά πρόσωπα των παιδιών».

Pin It