Ο ...Τοξότης χάθηκε στον Πειραιά!

1 ousia 5

Σημαντικές καθυστερήσεις που προκαλούν την οργή των επαγγελματιών της περιοχής προκαλεί ο απελπιστικά αργός ρυθμός των έργων ανάπλασης που έχουν ξεκινήσει εδώ και αρκετό καιρό στον πεζόδρομο της Παλαιολόγου, στην Τερψιθέα.

Συγκεκριμένα, ενώ το τμήμα του πεζοδρόμου μεταξύ Καραΐσκου και Ηρώων Πολυτεχνείου είχε ολοκληρωθεί σχεδόν κατά 90% (και πράγματι χωρίς τις πέργκολες ο πεζόδρομος έχει «ανοίξει» και αντιλαμβάνεται κανείς ότι πρόκειται όταν ολοκληρωθεί να είναι μια πολύ ολοκληρωμένη ανάπλαση), το κάτω μέρος του πεζοδρόμου, μεταξύ Ηρώων Πολυτεχνείου και Κολοκοτρώνη, παραμένει απλώς σκαμένο, όπως φαίνεται και στις φωτογραφίες. Με αποτέλεσμα οι καταστηματάρχες της περιοχής να είναι έξαλλοι που δεν μπορούν να δουλέψουν, ενώ παράλληλα υπάρχει σοβαρός κίνδυνος τραυματισμού των διερχόμενων πολιτών καθώς δεν υπάρχει περίφραξη του εργοταξίου αλλά ούτε καν σήμανση.

Πληροφορίες μάλιστα του Portnet αναφέρουν ότι σε αυτοψία που έκανε ο ίδιος ο δήμαρχος Πειραιά Γ.Μώραλης με υπηρεσιακούς παράγοντες την Πέμπτη, δέχθηκε τα παράπονα και από εργαζόμενους στα συνεργεία ότι έχουν μείνει εδώ και καιρό απλήρωτοι.
Το συνολικό έργο «Ανάπλαση του Παραλιακού Μετώπου Πειραιά» έχει αναλάβει η εταιρεία «Τοξότης ΑΕ», συμφερόντων Καλογρίτσα. Το έργο είναι προϋπολογισμού 19.3 εκ.ευρώ και χρηματοδοτείται από το ΕΣΠΑ, κατακυρώθηκε δε στην εταιρεία και υπεγράφησαν οι σχετικές συμβάσεις περί τα τέλη του 2013.

Πάντως, οι καθυστερήσεις στα διάφορα εργοτάξια της εταιρείας δεν είναι σημερινές. Όπως είχε γράψει το Portnet ήδη από τις 24 Ιουλίου, στο Δήμο Πειραιά απορούσαν ήδη από τότε για το «Που χάθηκε ο Καλογρίτσας;» και αυτό γιατί και τότε είχαν παρουσιαστεί αξιοσημείωτες καθυστερήσεις στα εργοτάξια του «Τοξότη» στην πόλη. Γεγονός που παραπέμπει όχι τόσο σε ενδεχομένως εύλογες καθυστερήσεις λόγω περιορισμένης ρευστότητας της εταιρείας εν όψει της προκαταβολής που απαιτείται τις επόμενες ημέρες για την απόκτηση τηλεοπτικής άδειας από τον όμιλο Καλογρίτσα, όσο πιθανότατα σε πιο μόνιμα προβλήματα χρηματοδοτικής φύσεως.

1 ousia 1

Ανάστατοι τέλος εμφανίζονται και οι καταστηματάρχες στον πιο εμπορικό δρόμο του Πειραιά, την οδό Σωτήρος, όπου γίνονται έργα ανάπλασης πάντα από την «Τοξότης ΑΕ».
Τα έργα εκεί εκτελούνται με ρυθμό χελώνας, με αποτέλεσμα οι επιχειρηματίες να φοβούνται ότι ενώ έρχονται οι Γιορτές, που παραδοσιακά ανεβαίνει ο τζίρος, κι αυτό το μέρος της πόλης θα θυμίζει βομβαρδισμένη περιοχή, κάτι που, δεδομένων των συνθηκών στην αγορά, θα αποτελεί για τους ίδιους οικονομική καταστροφή. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες, έχει διαμηνυθεί από την εταιρεία ότι πριν από τις γιορτές θα έχει ολοκληρωθεί το τμήμα από το Πασαλιμάνι μέχρι το ύψος της οδού Πραξιτέλους και θα αφεθεί το υπόλοιπο για εργασίες μετά τις γιορτές. Δέσμευση που πάντως δεν καθησυχάζει την Δημοτική Αρχή και τους επαγγελματίες...

 

eep logo