Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής για νέους στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά

1 dimotiki pinakothiki peiraia

Δωρεάν μαθήματα ζωγραφικής για νέους και νέες μέχρι 30 ετών διοργανώνει το τμήμα Καλλιτεχνικής Παιδείας και Επιμόρφωσης του Δήμου Πειραιά.

Τα μαθήματα θα πραγματοποιηθούν στη Δημοτική Πινακοθήκη Πειραιά και περιλαμβάνουν: Διδασκαλία ελεύθερου σχεδίου και χρώματος με λάδι.

Ο πρώτος κύκλος μαθημάτων αφορά ελεύθερο σχέδιο με μολύβι και κάρβουνο. Η διδασκαλία περιλαμβάνει μελέτη πραγματικών αντικειμένων εκ του φυσικού (νεκρές φύσεις) σε ασπρόμαυρη απεικόνιση. Ο μαθητής θα μάθει τις θεμελιώδεις αρχές του σχεδίου, τριών διαστάσεων, όπως γεωμετρία, στερεομετρία, αξονομετρικό, προοπτική και φωτοσκίαση.

Σε ότι αφορά τη Ζωγραφική ( χρώμα ) η διδασκαλία περιλαμβάνει αναλυτική αναφορά στη θεωρία του χρώματος, χρωματικός κύκλος, (αρμονίες και συνθέσεις χρωμάτων, ποιότητες τόνων και χρήση συμπληρωματικών χρωμάτων). Επίσης ο μαθητής θα μάθει όλες τις τεχνικές του χρώματος με λάδι.

Στόχος του εργαστηρίου Ζωγραφικής, είναι η κατάκτηση του γνωστικού αντικειμένου και η κατανόησή του από το μαθητή. Δίνοντας έμφαση στην εξατομικευμένη διδασκαλία με τον κάθε σπουδαστή, για την αφομοίωση των γνώσεων στο σχέδιο και στο χρώμα.

Μετά το πέρας του βασικού κύκλου εκπαίδευσης, δίνονται στους μαθητές θέματα- ασκήσεις. Οι ασκήσεις αυτές συμβάλουν ώστε ο μαθητής να ανακαλύψει τις δεξιότητες του στο σχέδιο και στο χρώμα, να γνωρίσει τη χαρά της καλλιτεχνικής έκφρασης και δημιουργίας, την παράδοση και τον πολιτισμό. Επίσης μαθαίνουν να συνεργάζονται με άλλους μαθητές και να επικοινωνούν εκθέτοντας τα έργα τους.

Από το Εργαστήρι Ζωγραφικής του τμήματος Καλλιτεχνικής Παιδείας και Επιμόρφωσης θα εκκολαφθούν οι αυριανοί καλλιτέχνες του Πειραιά, οι οποίοι θα αποτελέσουν το μυημένο κοινό της Δημοτικής Πινακοθήκης.

Πληροφορίες – Εγγραφές:
•Τμ. Καλλιτεχνικής Παιδείας & Επιμόρφωσης τηλ. 210 4101692
•Δημοτική Πινακοθήκη Νοταρά 28, Πειραιάς τηλ. 210 4101402

eep logo