Εργασίες ανάπλασης στον πεζόδρομο της Σωτήρος

1 ergasies sothros

Ξεκίνησαν την Τρίτη οι εργασίες ανάπλασης στη Σωτήρος Διός, στον πλέον εμπορικό πεζόδρομο της πόλης, με στόχο την αισθητική αναβάθμιση, την εύρυθμη λειτουργία των καταστημάτων, την ελεύθερη διέλευση των πεζών και την επιχειρηματική τόνωση της περιοχής.

Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν σε όλο το μήκος της Σωτήρος Διός, από την Γρηγορίου Λαμπράκη έως την Ηρώων Πολυτεχνείου, είναι υψηλών προδιαγραφών και περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, την αντικατάσταση του πλακόστρωτου με συνδυασμό κυβόλιθων και μαρμάρων, την ανακατασκευή των παρτεριών τα οποία θα είναι ταυτόχρονα και καθιστικά και νέο φωτισμό ο οποίος θα είναι τεχνολογίας LED.

Επίσης, θα δημιουργηθούν ειδικές ράμπες πρόσβασης αμαξιδίων ΑμεΑ και θα τοποθετηθούν νέα κολωνάκια καθώς δεν θα επιτρέπεται πλέον η πρόσβαση οχημάτων και μηχανών εντός του πεζόδρομου.
Επιπλέον, θα δημιουργηθούν θέσεις φορτοεκφόρτωσης στα παράπλευρα του πεζόδρομου σε κάθε οικοδομικό τετράγωνο, καθώς και οριοθετημένες θέσεις στάθμευσης αποκλειστικά για μηχανές στα κάθετα στενά. Επιπλέον, θα τοποθετηθούν ειδικά προστατευτικά πλαίσια υποδοχής και απόκρυψης των κάδων απορριμμάτων.

Επιπροσθέτως, δίνεται έμφαση στην προτεραιότητα των πεζών για την ελεύθερη διέλευση τους, καθώς θα γίνουν ειδικές διαμορφώσεις με κυβόλιθους και διαγραμμίσεις επί των οδοστρωμάτων στα κάθετα στενά.

Σημειώνεται ότι υπήρξε διαβούλευση με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στη Σωτήρος Διός, οι οποίοι συμφώνησαν με την πρόταση της Δημοτικής Αρχής για την ανάπλαση καταθέτοντας και δικές τους προτάσεις, ενώ ο ανάδοχος δεσμεύθηκε ότι το έργο θα έχει ολοκληρωθεί σε περίπου 80 ημέρες.

Ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας του Δήμου Πειραιά κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, δήλωσε: «Μετά την ολοκλήρωση της ανάπλασης του πεζόδρομου της Νικήτα και τις εργασίες στον πεζόδρομο της Παλαιολόγου που βρίσκονται σε εξέλιξη, ξεκίνησαν σήμερα και οι εργασίες ανάπλασης της Σωτήρος Διός, ενός από τους παλαιότερους και εμπορικότερους πεζόδρομους του Πειραιά. Τόσο στους προαναφερθέντες πεζόδρομους όσο και στη Σωτήρος Διός τα προβλήματα ήταν χρόνια και γνωστά. Ο πεζόδρομος της Σωτήρος Διός φτιάχτηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1980 και από τότε μέχρι σήμερα γίνονταν μόνο μικρής κλίμακας επιδιορθώσεις, ενώ υπήρχε μεγάλη παραβατικότητα με την στάθμευση και διέλευση αυτοκινήτων και μηχανών , που δυσχέραινε στο σύνολο της, την εύρυθμη λειτουργία του πεζόδρομου. Έπειτα από διαβούλευση με τους καταστηματάρχες της Σωτήρος Διός, προχωράμε σε ολική ανάπλαση. Είμαστε ιδιαίτερα χαρούμενοι που θα παραδώσουμε έναν σύγχρονο πεζόδρομο στους δημότες και στους επισκέπτες της πόλης μας, ο οποίος θα συμβάλει στην ενίσχυση και στην ανάπτυξη της επιχειρηματικότητας καθώς και στην αύξηση της επισκεψιμότητας του πεζόδρομου. Ως Δημοτική Αρχή, σκοπεύουμε να πραγματοποιήσουμε παρόμοιες παρεμβάσεις και σε άλλους πεζόδρομους, στις υπόλοιπες Δημοτικές Κοινότητες του Πειραιά».

eep logo