Πετρούνιας: Ο «χρυσός» Πειραιώτης

1 1 petrounias

Ιστορία έγραψε ο Λευτέρης Πετρούνιας με το χρυσό μετάλλιο που κατέκτησε στο αγώνισμα των κρίκων στους Ολυμπιακούς του Ρίο.
Με ένα τέλειο πρόγραμμα που βαθμολογήθηκε με 16.000 βαθμούς, άφησε πίσω του τον γηπεδούχο βραζιλιάνο χρυσό Ολυμπιονίκη του 2012 στο Λονδίνο.

Ο Πειραιώτης «Άρχοντας των Δαχτυλιδιών» δεν έγινε μόνο ο δεύτερος χρυσός Ολυμπιονίκης της ελληνικής αποστολής στο Ρίο, αλλά επίσης και ένας από τους ελάχιστους έλληνες αθλητές της χώρας που μπαίνει σε ένα ιδιότυπο κλειστό κλαμπ: Των αθλητών εκείνων της ιδιαίτερης ελίτ που έχει κατακτήσει μέσα στην ίδια χρονιά το περίφημο «τρέμπλ». Παγκόσμιο πρωτάθλημα, ευρωπαϊκό πρωτάθλημα, αλλά και χρυσό Ολυμπιακό μετάλλιο!

Το απίστευτο αυτό κατόρθωμα πριν τον Λευτέρη Πετρούνια είχαν πετύχει μόνο ο Πύρρος Δήμας στην Άρση Βαρών, ο Κώστας Κεντέρης στο Στίβο και ο Ηλίας Ηλιάδης στο Τζούντο.

Ο «χρυσός» Πειραιώτης αφιέρωσε τη νίκη του στον εκτελωνιστή πατέρα του που έφυγε από τη ζωή πέρσι, ενώ σε δηλώσεις του, αμέσως μετά την κατάκτηση του μεταλλίου, είπε το αμίμητο: «Ναι ρε φίλε, ναι ρε Ελλάδα»!

eep logo