Ξηλώνονται οι πέργκολες της Παλαιολόγου

1 1224

Ξεκινά η ανάπλαση του πεζόδρομου

Στο πλαίσιο της ανάπλασης του πεζόδρομου της Παλαιολόγου στην πλατεία Τερψιθέας, συνεργεία του Δήμου Πειραιά απομάκρυναν πέργκολες καταστημάτων,

έπειτα από συνεργασία με τους επιχειρηματίες που δραστηριοποιούνται στον πεζόδρομο.

Η Δημοτική Αρχή, επιθυμεί να δώσει οριστική λύση στο χρόνιο πρόβλημα των αυθαίρετων κατασκευών, επ΄ ωφελεία των δημοτών που δικαιούνται ελεύθερους χώρους.

Ο πεζόδρομος της Παλαιολόγου θα αλλάξει ριζικά καθώς τα τραπεζοκαθίσματα θα παραχωρηθούν σε οριοθετημένο χώρο, στις προσόψεις των καταστημάτων σε συνδυασμό με τη χρήση ομπρελών.

Η βούληση της Δημοτικής Αρχής είναι κυρίως να παραχωρούνται τραπεζοκαθίσματα στις προσόψεις των καταστημάτων. Όπου αυτό δεν είναι εφικτό λόγω της ρυμοτομίας της πόλης, θα εξετάζονται τυχόν εναλλακτικές λύσεις.

Ο Αντιδήμαρχος Οδοποιίας κ. Αλέξανδρος Αργουδέλης, δήλωσε:
«Ένα από τα χρόνια προβλήματα της πόλης είναι η ύπαρξη κατασκευών-περγκολών σε διάφορους κοινόχρηστους χώρους του Πειραιά. Μετά από διαβουλεύσεις με επιχειρηματίες και έχοντας ως σημείο αναφοράς τις αυθαίρετες κατασκευές με πρωτόκολλα κατεδάφισης στο Μικρολίμανο, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, επιθυμεί να προχωρήσουμε σε ριζικές αλλαγές στους κοινόχρηστους χώρους, προς όφελος των δημοτών και των επιχειρηματιών της πόλης μας. Στόχος μας είναι να αποκτήσει η πόλη μας μια χαρακτηριστική ταυτότητα, που θα συνάδει τόσο με τη σπουδαιότητα της, όσο και με τις προσπάθειες της Δημοτικής Αρχής να αποτελέσει η πόλη ελκυστικό τουριστικό προορισμό. Στο αμέσως επόμενο χρονικό διάστημα, σκοπεύουμε να υλοποιήσουμε παρόμοιες εργασίες απομάκρυνσης αυθαίρετων κατασκευών όπου μας δίνεται η δυνατότητα νομικά, έτσι ώστε η πόλη να παρουσιάσει την εικόνα που αξίζει στην ιστορία της και στους δημότες της».

eep logo