Υποδοχή χιλιάδων τουριστών με πολιτιστική δράση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

IMG 9746

Στο πλαίσιο της συνεργασίας της Δημοτικής Αρχής Πειραιά με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς και το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, μια ενδιαφέρουσα πολιτιστική δράση με την επιμέλεια του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά, έλαβε χώρα την Δευτέρα στον Ο.Λ.Π.

5.000 επιβάτες και 1.600 άτομα πλήρωμα του κρουαζιερόπλοιου «Carnival Vista», το οποίο κατέπλευσε χθες στον προβλήτα Ε12, είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν την παράσταση «Θάλασσα στην άκρη, η Ελλάδα - Climbing the sea», μια σύνθεση κειμένων από αρχαίες τραγωδίες και ποιήματα. Την σκηνοθεσία είχε ο Καλλιτεχνικός Διευθυντής του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά Νίκος Διαμαντής.

Η συμμετοχή του Δ.Θ.Π σε αυτή τη δράση του Ο.Λ.Π., εντάσσεται στο πλαίσιο της τουριστικής καμπάνιας του Δήμου Πειραιά «Destination Piraeus», στην οποία το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά θα έχει κεντρικό ρόλο.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε:
«Ο Δήμος Πειραιά συνεχίζει την προσπάθεια για την τουριστική ανάπτυξη και την προβολή της πόλης, με πρωτοβουλίες και συνέργειες, που έχουν ως στόχο την ανάδειξη του Πειραιά σε ελκυστικό τουριστικό προορισμό.
Σημαντικό ρόλο σε αυτό, παίζει το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, το οποίο παρουσιάζει θεατρικές παραστάσεις που αναδεικνύουν την πολιτιστική ταυτότητα της πόλης μας.
Θεωρώ ότι ο Πειραιάς θα αποκομίσει οφέλη από τη συνεργασία του Δημοτικού Θεάτρου με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς, καθώς θα πραγματοποιηθούν κοινές δράσεις που θα προσελκύσουν μεγάλο μέρος από τους τουρίστες της κρουαζιέρας που καταφθάνουν στο λιμάνι του Πειραιά.
Μέσα από μικρές και μεγάλες δράσεις, θέλουμε να αναδείξουμε τη μοναδικότητα, την ιστορία και τις ομορφιές του Πειραιά και να προσελκύσουμε όσο το δυνατόν περισσότερους τουρίστες στην πόλη μας».

eep logo