Αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στον Κορυδαλλό

odikh asfaleia

• Αρχίζουν τα έργα στην οδό Ποταμού

Αρχίζουν, τις επόμενες ημέρες, τα έργα για την αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας στην οδό Ποταμού, στον Κορυδαλλό, με στόχο την οριστική λύση στο πρόβλημα των συχνών τροχαίων ατυχημάτων που συνέβαιναν στην περιοχή.

Η Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου υπέγραψε τη σύμβαση με τον ανάδοχο, που αναδείχθηκε μετά από μειοδοτικό διαγωνισμό, για να ξεκινήσει η υλοποίηση του έργου «Βελτίωση χάραξης οδού Ποταμού και διασταυρώσεών της, από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως, λοιπές εργασίες προσαρμογών και συντήρηση οδών Ποταμού-Δερβενακίων από οδό Οδυσσέως μέχρι οδό Αθανασίου Διάκου», προϋπολογισμού 1.100.000 ευρώ.

Με την ολοκλήρωση των έργων, που προβλέπεται να γίνει σε 9 μήνες, θα διαμορφωθεί η οδός Ποταμού από την οδό Καραολή Δημητρίου έως την οδό Οδυσσέως, με σταθερό πλάτος οδοστρώματος και νησίδας καθ΄ όλο το μήκος της ενώ θα προβλεφθούν τα κατάλληλα γεωμετρικά χαρακτηριστικά, ώστε να ανταποκρίνονται στον αναμενόμενο κυκλοφοριακό φόρτο.
Ειδικότερα, το οδόστρωμα θα διαμορφωθεί με σταθερό πλάτος 6,5 μέτρα ανά κατεύθυνση και θα διατηρηθούν δύο λωρίδες κυκλοφορίας ανά κατεύθυνση ενώ γίνει διάστρωση με νέο ασφαλτοτάπητα στην οδό Ποταμού – Δερβενακίων από Οδυσσέως μέχρι Καλλικράτους.
Επίσης, θα διαμορφωθούν τα πεζοδρόμια, με ράμπες στις διαβάσεις για ΑΜΕΑ, θα κατασκευαστούν νέα φρεάτια και κεντρική νησίδα, η οποία θα φυτευτεί ενώ θα τοποθετηθεί νέα σήμανση.

Pin It

eep logo