«Επίδομα Κοινωνικής Αλληλεγγύης» από τον Δήμο Περάματος

lagoudakis perama

Ο Δήμος Περάματος συμπεριλαμβάνεται ανάμεσα στους 30 Δήμους σε όλη την Ελλάδα , που θα εφαρμοστεί το Κοινωνικό εισόδημα Αλληλεγγύης, για τους κατοίκους του που βρίσκονται σε κατάσταση έσχατης φτώχειας. Με ανακοίνωση του Υπουργείου Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, τονίζει ότι σύμφωνα με την Κοινή υπουργική απόφαση, η οποία θεσπίζει τους όρους και τις προϋποθέσεις εφαρμογής της πρώτης φάσης του προγράμματος, οι αιτήσεις αρχίζουν να υποβάλλονται την Πέμπτη 14 Ιουλίου 2016 και οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να υποβάλλουν αίτηση μέχρι τις 30 Νοεμβρίου τρέχοντος έτους.

Οι αιτούντες μπορούν να υποβάλλουν την αίτηση ένταξής τους στο ΚΕΠ Δήμου Περάματος, ή στην υπηρεσία Κοινωνικής Πρόνοιας του Δήμου Περάματος. Με απόφαση του Δημάρχου Περάματος, ειδικά για το επίδομα οι αιτήσεις θα γίνονται στο χώρο του Δημαρχείου, (Λ.Δημοκρατίας 28) από υπαλλήλους της υπηρεσίας Κοινωνικής Πρόνοιας, ενώ παράλληλα θα δίνονται και πληροφορίες. Εναλλακτικά, μπορούν να υποβάλλουν αίτηση για το πρόγραμμα χρησιμοποιώντας την ηλεκτρονική αίτηση που είναι διαθέσιμη στην ιστοσελίδα του ΚΕΑ ( www.keaprogram.gr).

H εισοδηματική ενίσχυση (το επίδομα ) καταβάλλεται μηνιαίως σε τραπεζικό λογαριασμό του δικαιούχου εντός των 5 τελευταίων ημερών κάθε μήνα. Το δικαίωμα στην καταβολή της εισοδηματικής ενίσχυσης ισχύει από την 1η ημέρα του επόμενου από αυτόν κατά τον οποίο υποβλήθηκε η αίτηση και έως την 31η Δεκεμβρίου 2016.

eep logo