H Θεατρική Ομάδα του Κορυδαλλού για τους ασθενείς των Φυλακών

1 fylakes korydallou theatro

Μια ξεχωριστή πρωτοβουλία για τους ασθενείς του Νοσοκομείου Κρατουμένων πήρε ο Δήμος Κορυδαλλού και ο Οργανισμός Άθλησης και Πολιτισμού, με στόχο να χαρίσουν λίγες ώρες διεξόδου από τον εγκλεισμό και την δύσκολη καθημερινότητα τους.

Προσφέροντας μια ιδιαίτερη εμπειρία στους κρατούμενους ασθενείς, η Θεατρική Ομάδα του Δήμου σε συνεργασία με το Δίκτυο για τον Πολιτισμό και την Εκπαίδευση στις Φυλακές «Γεώργιος Ζουγανέλης», παρουσίασε την παράσταση «Ο Δράκος» του Ε. Σβαρτς, δημιουργώντας μοναδικές στιγμές συγκίνησης.

«Η "εξωστρέφεια" των δράσεων του Δήμου πρέπει να διαπερνά και τα "τείχη εντός" και αυτό συμβαίνει σε κάθε ευκαιρία είτε με τα εικαστικά προγράμματα και την συνεργασία μας με το Σχολείο των Φυλακών, είτε με δράσεις πολιτισμού που υλοποιούμε όλα αυτά τα χρόνια. Μπράβο στα παιδιά της Θεατρικής Ομάδας. Ευχαριστούμε όσους συνέβαλλαν», ανέφερε ο πρόεδρος του Οργανισμού Άθλησης και Πολιτισμού Γιώργος Μακρυνός.
Μεταφέροντας τον θερμό χαιρετισμό του Δημάρχου Σταύρου Κασιμάτη υπογράμμισε την πάγια πολιτική της δημοτικής αρχής, που αποσυνδέει τα κτίρια από τους ανθρώπους. «Ο Δήμος Κορυδαλλού διεκδικεί με επιμονή την συνολική απομάκρυνση των Φυλακών. Όσο όμως παραμένουν στην πόλη, διεκδικούμε και συμβάλλουμε στη βελτίωση των συνθηκών κράτησης σε όλα τα επίπεδα».

Στην ίδια κατεύθυνση κινήθηκε στον χαιρετισμό της και η Διευθύντρια του Καταστήματος Μαρία Στέφη η οποία, καλωσορίζοντας τους προσκεκλημένους και ανάμεσά τους τον ΓΓ Αντεγκληματικής Πολιτικής Ευτύχη Φυτράκη, τον Διευθυντή του Υπουργείου Δικαιοσύνης Ιωάννη Σταλίκα και την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου Ξένη Δημητρίου, ευχαρίστησε όλους τους συμμετέχοντες, τους εργαζόμενους που συνέβαλλαν με τον καλύτερό τους εαυτό, τον Δήμο Κορυδαλλού και το Δίκτυο για την πραγματοποίηση της εκδήλωσης. «Είναι η αρχή για μια σειρά δράσεων και εκδηλώσεων», τόνισε, «που σκοπό έχουν να ανακουφίσουν την καθημερινότητα των ασθενών και να απαλύνουν τα δεινά του εγκλεισμού, μέσα από την “θεραπεία” που μπορεί να προσφέρει η τέχνη».
Χορηγός δροσιάς της εκδήλωσης η Green Cola.

eep logo