Τετραετής χρηματοδότηση του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά

dimotiko theatro peiraia neo

Μετά από πρωτοβουλίες του Δημάρχου Πειραιά Γιάννη Μώραλη από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του και με την άμεση ανταπόκριση της Περιφέρειας, υπεγράφη από τον Υπουργό Πολιτισμού, την Περιφέρεια Αττικής και τον Δήμο Πειραιά προγραμματική σύμβαση χρηματοδότησης για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Η προγραμματική σύμβαση προβλέπει χρηματοδότηση του Δημοτικού Θεάτρου για τέσσερα έτη, συνολικού ύψους 1.180.800 ευρώ. Φορέας υλοποίησης είναι ο Οργανισμός Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά.

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, δήλωσε: «Η προγραμματική σύμβαση που υπεγράφη για το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά μας γεμίζει ικανοποίηση καθώς καταφέραμε, σε ένα εξαιρετικά δύσκολο οικονομικό περιβάλλον, να εξασφαλίσουμε για τα επόμενα τέσσερα χρόνια την απρόσκοπτη χρηματοδότηση του πλέον εμβληματικού μνημείου της πόλης μας. Στόχος μας είναι να συνεχίσει να αποτελεί το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά σημείο αναφοράς για τον Πολιτισμό όχι μόνο της πόλης αλλά και ολόκληρης της Ελλάδας.
Άλλωστε η ιστορική αξία του θεάτρου και η σημασία του για τους δημότες και την πόλη του Πειραιά, δεν επιτρέπουν τίποτα λιγότερο. Θα ήθελα να ευχαριστήσω όλους όσοι στήριξαν την προσπάθεια της Δημοτικής Αρχής και κυρίως την Περιφερειάρχη κ. Ρένα Δούρου και τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Γιώργο Γαβρίλη για την εξασφάλιση της χρηματοδότησης του Δημοτικού Θεάτρου Πειραιά. Δεσμεύομαι ότι το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά, θα αποτελέσει τα επόμενα χρόνια ένα από τα σημαντικότερα κέντρα πολιτισμού της χώρας».

Σύμφωνα τη σχετική ανακοίνωση της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά, «ιδιαίτερη έμφαση δίνεται στην διοργάνωση εκδηλώσεων και δραστηριοτήτων, ανοιχτές για ανέργους, οικονομικά ασθενέστερους, νέους και νέες, οι οποίες διασφαλίζονται μέσα από τη Σύμβαση.
Αυτές οι εκδηλώσεις σε συνδυασμό με σειρά παρεμβάσεων για τη διάσωση, ανάδειξη και προβολή ιστορικών/ αρχαιολογικών χώρων μπορούν να ξαναδώσουν στον Πειραιά μια ισχυρή και θελκτική πολιτιστική ταυτότητα και να καταστήσουν την πόλη και την ευρύτερη περιοχή πόλο έλξης και κοιτίδα σύγχρονης καλλιτεχνικής δημιουργίας, με σημείο αναφοράς το εμβληματικό Δημοτικό Θέατρο».

eep logo