Ο Γ.Μώραλης για την Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών

1 moralis

Με αφορμή την 26η Ιουνίου, Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών, ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης απηύθυνε το ακόλουθο μήνυμα:

«Η Παγκόσμια Ημέρα κατά των Ναρκωτικών είναι η αφορμή για να αναλογιστούμε τις αιτίες που έχουν οδηγήσει ένα μέρος των συνανθρώπων μας στον κυκεώνα αυτής της μάστιγας. Η αντιμετώπιση του προβλήματος των ναρκωτικών είναι υπόθεση όλων μας, της πολιτείας, της τοπικής αυτοδιοίκησης, της επιστημονικής κοινότητας και της ίδιας της κοινωνίας και απαιτεί καθημερινό αγώνα. Χρειάζεται μια ευρεία συνεργασία για την ενίσχυση της ενημέρωσης κατά των ναρκωτικών, την παροχή προγραμμάτων απεξάρτησης και την κοινωνική επανένταξη.
Οφείλουμε από την άλλη, να προσφέρουμε στα παιδιά μας και στη νεολαία δημιουργικές διεξόδους απέναντι στα προβλήματα της καθημερινότητας. Ο αθλητισμός είναι μια δραστηριότητα η οποία μπορεί, ειδικά στις μικρές ηλικίες, να λειτουργήσει αποτρεπτικά και να οδηγήσει τα παιδιά στην υιοθέτηση ενός διαφορετικού τρόπου ζωής. Ειδικά σ’ αυτή τη δύσκολη περίοδο της οικονομικής κρίσης, έχουμε υποχρέωση να εμπνεύσουμε τη νεολαία μας και να της δώσουμε τη δύναμη και την προσδοκία για ένα καλύτερο μέλλον».

eep logo