Αποκατάσταση βλαβών στον Φωτισμό του Δήμου Πειραιά

allagh fotistikon

Εκτεταμένες βλάβες του δικτύου Ηλεκτροφωτισμού στις περιοχές Χατζηκυριακείου – Φρεαττύδας και Πειραϊκής, που προκλήθηκαν από υπαιτιότητα της ΔΕΔΔΗΕ (ΔΕΗ), αντιμετώπισαν και αποκατέστησαν χθες βράδυ τα συνεργεία Ηλεκτρολογικού – Μηχ/κού του Δήμου μας, κατ’ εντολή του αρμόδιου Αντιδημάρχου κ. Στέλιου Γαϊτανάρου, σε μια προσπάθεια να αποκατασταθεί ο φωτισμός στις περιοχές αυτές, παρά το γεγονός ότι η αφή και η σβέση του φωτισμού της πόλης είναι αποκλειστική ευθύνη και αρμοδιότητα της ΔΕΔΔΗΕ (Δημόσια Επιχείρηση Δικτύων Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας).

Υπενθυμίζεται και η σχετική επιστολή του Αντιδημάρχου κ. Γαϊτανάρου προς τη ΔΕΗ (ΔΕΔΔΗΕ) που είχε αποστείλει προ εβδομάδος, επισημαίνοντας τη συχνότητα των βλαβών αυτών και την ευθύνη τους για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του δικτύου του δημοτικού φωτισμού.

Ο Αντιδήμαρχος Δημοτικής Περιουσίας και Κτηματολογίου και Μηχανολογικού - Ηλεκτρολογικού κ. Στέλιος Γαϊτανάρος έκανε την ακόλουθη δήλωση:
«Χθες βράδυ παρουσιάστηκε μια ακόμη βλάβη στην τήρηση του προκαθορισμένου προγράμματος αφής και σβέσης του δημοτικού φωτισμού, με αποκλειστική υπαιτιότητα της ΔΕΔΔΗΕ, με αποτέλεσμα να βυθιστούν για αρκετές ώρες στο σκοτάδι μεγάλα τμήματα των περιοχών του Χατζηκυριακείου, της Φρεαττύδας και της Πειραϊκής.
Μετά τη διαπίστωση της αδυναμίας για άμεση αποκατάσταση της βλάβης από πλευράς ΔΕΔΔΗΕ, κινητοποιήθηκαν τα συνεργεία Η/Μ του Δήμου μας και αποκατέστησαν, με εργώδη προσπάθεια, το δημοτικό φωτισμό στις συγκεκριμένες περιοχές, παρά το γεγονός της μη υπαιτιότητας του Δήμου για τις συγκεκριμένες βλάβες.
Θέλω να ευχαριστήσω τον Προϊστάμενο και τους Ηλεκτρολόγους του Τμήματος Συνεργείων Η/Μ του Δήμου μας για την άμεση ανταπόκρισή τους και την αποτελεσματική παρέμβασή τους στην αποκατάσταση των εν λόγω βλαβών.
Ταυτόχρονα διαβεβαιώνουμε τους πολίτες του Πειραιά ότι οι Υπηρεσίες του Δήμου βρίσκονται συνεχώς σε επιφυλακή για την αντιμετώπιση αυτών των φαινομένων, ενώ παράλληλα κάνουμε όλες τις απαραίτητες ενέργειες, προς τη ΔΕΔΔΗΕ, για την ελαχιστοποίηση των βλαβών και την πλήρη ομαλοποίηση του προγράμματος αφής και σβέσης του δημοτικού φωτισμού.
Τέλος ενημερώνουμε τους πολίτες ότι η παρούσα Δημοτική Αρχή έχει προχωρήσει στον προγραμματισμό έργων εκσυγχρονισμού του δικτύου του δημοτικού φωτισμού – με τη χρήση νέων τεχνολογιών – που θα έχει ως αποτέλεσμα την αύξηση της ασφάλειας του δικτύου, τη μείωση των εξόδων λειτουργίας και συντήρησης και τις βελτιωμένες διαδικασίες διαχείρισης. Με έξυπνα φωτιστικά δρόμου, κόμβους συλλογής δεδομένων και λογισμικό τηλε-διαχείρισης του οδικού φωτισμού».

eep logo