Η Αλληλεγγύη Πειραιά στην 17η Ευρωπαϊκή γιορτή μουσικής

mousiko xorio

Πολιτιστικές εκδηλώσεις στο Πεδίον του ΄Αρεως στις 21, 22 και 23 Ιουνίου

Στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής εβδομάδας μουσικής, το Πεδίον του ΄Αρεως, ένας από τους ωραιότερους πράσινους χώρους της Αθήνας, μετατρέπεται για τρεις μέρες (21, 22 και 23 Ιουνίου) σε ένα μικρό χωριό, σε ένα πολύ-πολιτισμικό χώρο , που προάγει όχι μόνο τη μουσική αλλά και τον πολιτισμό γενικότερα . Με τη στήριξη του Εθνικού δίκτυου πόλεων της Ευρωπαικής γιορτής μουσικής, με τη ενεργό συμμετοχή κατοίκων του λεκανοπεδίου και αλληλέγγυων δομών, σχεδιάστηκε μία 3ημερη μεγάλη γιορτή που περιλαμβάνει ψυχαγωγικές και αθλητικές δράσεις, εργαστήρια τέχνης , θεατρικές παραστάσεις και φυσικά μουσικές σκηνές.
Η Αλληλεγγύη Πειραιά, πρωτοστατεί στη γιορτή αυτή με καινοτόμες παραγωγές και πρωτότυπες ιδέες. Συγκεκριμένα, στο περίπτερό της , θα γίνει για τρεις μέρες έκθεση με είδη χειροτεχνίας, ξυλογλυπτικής και κεραμικής. Πανέμορφες δημιουργίες, με ποικιλία χρωμάτων και συνδυασμών από ξύλο και πηλό, με ανάγλυφες απεικονίσεις, δουλεμένα όλα στο χέρι με μεγάλη δεξιότητα. Επίσης θα γίνει έκθεση με σπιτικά, χειροποίητα γλυκά.
Την Τετάρτη 22 Ιουνίου ιδιαίτερο ενδιαφέρον παρουσιάζει η ομάδα της αλληλεγγύης που σε συνεργασία με το 5ο δημοτικό σχολείο Κερατσινίου θα μας δείξει πώς μπορούμε να προστατεύσουμε το περιβάλλον αλλά και να εξοικονομήσουμε χρήματα, παρασκευάζοντας μόνοι μας, στο σπίτι μας, οικολογικό απορρυπαντικό πλυντηρίου. Τη βραδιά θα τιμήσει με την παρουσία της η ομάδα Mano a Perta που θα μας μυήσει στα μυστικά της μαγειρικής της, φτιάχνοντας επιτόπου γευστικές δημιουργίες 200 μερίδων για όλους τους παρευρισκόμενους.
Οι εκδηλώσεις ολοκληρώνονται την Πέμπτη 23 Ιουνίου με video wall που θα παρουσιάζει τη δράση και το κοινωνικό έργο της Αλληλεγγύης Πειραιά στους τομείς της υγείας, της παιδείας, της νομικής στήριξης, της σίτισης , και του πολιτισμού. Σημειωτέον ότι όλα τα έσοδα από τις χειροποίητες δημιουργίες , διατίθενται, όπως πάντα, για να καλύψουν τις ανάγκες των άνεργων ,άστεγων και άπορων συμπολιτών μας, θυμάτων της ανθρωπιστικής κρίσης του σήμερα.
Και επειδή σε μια τέτοια γιορτή δεν μπορεί να λείπει η μουσική, οι τριήμερες εκδηλώσεις θα τελειώσουν με συναυλίες.

Η είσοδος είναι δωρεάν.

eep logo