Χέρια και πουλιά αποκάλυψαν τη "Γυναίκα του λαού"

gynaika poulia

Πολύχρωμα πρόσωπα, χέρια, πουλιά και ζώα ζωγραφισμένα σε λευκό ύφασμα από χέρια παιδιών, αποκάλυψαν πριν απο λίγες μέρες το ορειχάλκινο αγάλμα του Γιάννη Παππά με τίτλο Η γυναίκα του λαού στην πλατεία Παιδικής Στέγης στη Νίκαια. Οι μαθητές του Εργαστηρίου Παιδικής Ζωγραφικής του Δήμου Νίκαιας- Αγ. Ι. Ρέντη με κίνηση θεαματική και σε συμβολικό επίπεδο ελπιδοφόρα, τράβηξαν το χαρούμενο ύφασμα και αποκάλυψαν την εκφραστική φιγούρα του αγάλματος.

Ο Δήμαρχος Νίκαιας- Αγ.Ι. Ρέντη Γιώργος Ιωακειμίδης τόνισε ότι αποτελεί προτεραιότητα για το Δήμο η αισθητική και πολιτισμική αναβάθμιση των δημόσιων χώρων της πόλης με έργα τέχνης, γιατί μ’αυτό τον τρόπο αναπτύσσεται ένας διαρκής και αδιαμεσολάβητος διάλογος των πολιτών με την καλλιτεχνική δημιουργία. Στη συνέχεια ευχαρίστησε τον Αλέκο Παππά, γιο του καλλιτέχνη και δωρητή του έργου, καιτους συνεργάτες του για την εξ ολοκλήρου ανάληψη και διεκπεραίωση της διαδικασίας ανέγερσης του γλυπτού.

gynaika tou laou

Η ιστορικός τέχνης της Δημοτικής Πινακοθήκης Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη Μαρία Πούλου, μίλησε για το γλύπτη και το πολύπλευρο έργο του, καλλιτεχνικό, διδακτικό και μεταφραστικό, και εστίασε στη Γυναίκα του λαού, επισημαίνοντας ότι στο έργο αυτό, με διεισδυτική και βαθιά ανθρωπιστική ματιά, ο Γιάννης Παππάς κατέγραψε τον αφανή ηρωισμό του καθημερινού μόχθου της γυναίκας των λαϊκών στρωμάτων.

Μετά τα αποκαλυπτήρια ο Νωε Ζαφειρίδης με την κιθάρα του και ο Στέλιος Βαρβέρης με το ούτι του γέμισαν την πλατεία με παραδοσιακούς μικρασιατικούς ήχους, εναρμονισμένους με το ύφος της εκδήλωσης. Παράλληλα ένα μικρό εργαστήρι περίμενε τα παιδιά που συμμετείχαν στα αποκαλυπτήρια, καλώντας τα να πλάσουν με πηλό τη δική τους ανθρώπινη μορφή.

eep logo