«Κρήτη: Η μεγάλη συνάντηση» στο ΣΕΦ

1 IMG 6754
Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, εγκαινίασε την 5η Παγκρήτια Έκθεση «Κρήτη: Η Μεγάλη Συνάντηση», που διεξάγεται στο Στάδιο Ειρήνης και Φιλίας και θα διαρκέσει έως την Κυριάκη 5 Ιουνίου.

Αμέσως μετά τα εγκαίνια, ο κ. Μώραλης και οι παρευρισκόμενοι, περιηγήθηκαν στα περίπτερα της έκθεσης, όπου και ενημερώθηκαν για τα κρητικά προϊόντα και την τοπική κουλτούρα.

Υπενθυμίζεται ότι ο Δήμος Πειραιά, συμμετέχει στην έκθεση με περίπτερο, παρουσιάζοντας το νέο 36σέλιδο τουριστικό οδηγό «Destination Piraeus Guide».

Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Καλωσορίζουμε για μια ακόμη φορά την Κρήτη στον Πειραιά. Με ιδιαίτερα χαρά φιλοξενούμε στην πόλη μας την 5η Παγκρήτια Έκθεση. Μια έκθεση θεσμό που χρόνο με το χρόνο γιγαντώνεται και την αγκαλιάζουν όλο και περισσότεροι πολίτες και φορείς.

Πρόκειται για μια πολύ σημαντική εξωστρεφή πρωτοβουλία, η οποία συμβάλλει στην προβολή της Μεγαλονήσου και στην ανάδειξη και προώθηση των τοπικών προϊόντων και επιχειρήσεων. Η ενίσχυση των τοπικών οικονομιών είναι αυτή που θα δώσει ώθηση και στην εθνική οικονομία, που είναι ένα από τα ζητούμενα, προκειμένου η χώρα μας να ορθοποδήσει και να βγει από την πολύ μεγάλη οικονομική και κοινωνική κρίση την οποία διανύει τα τελευταία χρόνια.

Στον Δήμο Πειραιά στηρίζουμε πάντα πρωτοβουλίες που κινούνται στην κατεύθυνση ανάδειξης της τοπικής κουλτούρας και οικονομίας περιοχών της χώρας μας. Ο Πειραιάς εξάλλου, υπήρξε πάντα φιλόξενη πόλη, για ανθρώπους που από διάφορες περιοχές της Ελλάδας και για διαφορετικούς λόγους ο καθένας, άφησαν κάποτε τις πατρίδες τους και ήρθαν να ζήσουν στον Πειραιά. Οι Πειραιώτες μάλιστα που κατάγονται από την Κρήτη, είναι γνωστό σε όλους, ότι έχουν αναπτύξει έντονη και πολυποίκιλη δραστηριότητα στην πόλη μας.

Εύχομαι η διοργάνωση αυτή να αποδώσει τα μέγιστα οφέλη στους συμμετέχοντες και καλώ όλους τους Πειραιώτες, τους κατοίκους του Λεκανοπεδίου, τους εμπόρους και τους καταναλωτές, να επισκεφθούν την έκθεση και να γνωρίσουν τον πλούτο των προϊόντων και των υπηρεσιών που προσφέρει η Κρήτη και που όλοι συχνά πυκνά γευόμαστε στην καθημερινότητά μας. Σας προσκαλώ επίσης, να επισκεφθείτε και το περίπτερο του Δήμου Πειραιά, όπου μπορείτε να ενημερωθείτε για τα αξιοθέατα, τα μουσεία, τις βόλτες, την πολιτιστική κληρονομιά που μπορεί να προσφέρει η πόλη στους επισκέπτες.

Αισθάνομαι ιδιαίτερη χαρά, γιατί έχω αναπτύξει δεσμούς με το νησί σας. Χωρίς να είμαι ούτε εγώ, ούτε η σύζυγός μου από την Κρήτη, έχω παντρευτεί και έχω βαφτίσει τον γιο μου στην Κρήτη, διότι έχω εκτιμήσει τη γη, τους ανθρώπους, τις παραδόσεις, την κουλτούρα σας, την φιλοξενία σας, την ευγένειά σας, τα προϊόντα σας. Εκτός από Δήμαρχος και προσωπικά, είμαι ιδιαίτερα χαρούμενος που έχω την ευκαιρία να εγκαινιάσω μαζί σας αυτή την έκθεση. Εύχομαι καλή επιτυχία, ώστε και οι επόμενες εκθέσεις να πραγματοποιούνται στην πόλη μας, τον Πειραιά».

 

eep logo