Συμμετοχή του Δήμου Πειραιά στην Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος

aigaleo pezoporia
Στο πλαίσιο του εορτασμού της Παγκόσμιας Ημέρας Περιβάλλοντος, ο Δήμος Πειραιά συμμετέχει στην κοινή περιβαλλοντική δράση που οργανώνει ο ΠΕΣΥΔΑΠ (Περιβαλλοντικός Σύνδεσμος Δήμων Αθήνας-Πειραιά), την Κυριακή 5 Ιουνίου, στις 9:30 το πρωί, με θέμα: «Γνωρίζουμε το Όρος Αιγάλεω – Υπερασπιζόμαστε τους ελεύθερους χώρους».


Στην εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί πεζοπορία σε ειδικά σχεδιασμένη διαδρομή 6,84 χλμ. στο όρος Αιγάλεω, διάρκειας περίπου τριών ωρών, με στόχο την ανάδειξη του όρους και την ευαισθητοποίηση των πολιτών για όλα τα θετικά που προσφέρει το δάσος στην περιοχή, αλλά και για να γνωρίσουν τα προβλήματά του.
Παράλληλα, στόχος της δράσης αυτής είναι να προβληθεί η πάγια θέση της Τοπικής Αυτοδιοίκησης σε ότι αφορά στην υπεράσπιση των δημόσιων εκτάσεων και ελεύθερων χώρων από καταπατήσεις τρίτων.

Όσοι πολίτες ενδιαφέρονται να πάρουν μέρος, το σημείο συγκέντρωσης, εκκίνησης και επιστροφής είναι: Η είσοδος των εγκαταστάσεων του ΠΕΣΥΔΑΠ (Λεωφόρος Σχιστού πίσω από το ΒΙΠΑ).
Επίσης, για την μετακίνηση των πολιτών:
α) με ΙΧ οχήματα (υπάρχει χώρος στάθμευσης)
β) από τις 8:30 ως τις 9:20 το πρωί, λεωφορεία θα μεταφέρουν ενδιαφερόμενους από την στάση «1η ΣΧΙΣΤΟΥ» (διασταύρωση λεωφόρου Σχιστού με λεωφόρο Γρ. Λαμπράκη), στην αφετηρία της πεζοπορίας.
Τέλος, θα υπάρχουν τρεις Σταθμοί ξεκούρασης – υποστήριξης, παρουσία εθελοντών, της Δημοτικής Αστυνομίας Κορυδαλλού και της ομάδας πολιτικής προστασίας του ΠΕΣΥΔΑΠ, με οχήματα 4Χ4.
Στην εκδήλωση του ΠΕΣΥΔΑΠ εκτός από τον Δήμο Πειραιά συμμετέχουν και οι Δήμοι Νίκαιας – Αγ. Ι. Ρέντη, Κερατσινίου – Δραπετσώνας, Αιγάλεω, Κορυδαλλού, Χαϊδαρίου, Αγ. Βαρβάρας, Περάματος καθώς και περιβαλλοντικές οργανώσεις.
Ταυτόχρονα, την Κυριακή, εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, θα καθαρίσουν και θα φυτέψουν λουλούδια στην πλαζ της Φρεαττύδας.

Ο Εντεταλμένος Δημοτικός Σύμβουλος Περιβάλλοντος και Πρασίνου κ. Σταύρος Βοϊδονικόλας, δήλωσε:
«Με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα Περιβάλλοντος, την ερχόμενη Κυριακή, πραγματοποιούμε περιβαλλοντικές δράσεις στην πλαζ Φρεαττύδας και στο Όρος Αιγάλεω. Η Δημοτική μας Αρχή με απόλυτη προτεραιότητα στα θέματα περιβάλλοντος πραγματοποιεί συγκεκριμένες δράσεις αναβάθμισης του πρασίνου στην πόλη μας.
Συμβολικά, οι εργαζόμενοι της Διεύθυνσης Περιβάλλοντος και Πρασίνου, υλοποιούν την Κυριακή την περιβαλλοντική δράση στη Φρεαττύδα, με την σκέψη ότι ο σεβασμός και η αγάπη στο περιβάλλον είναι πολιτισμός, είναι καθήκον και υποχρέωση κάθε πολίτη που διαθέτει περιβαλλοντική παιδεία».

eep logo