«Κύματα» μαθητικής θεατρικής δημιουργίας

1 3445

Στο Δημοτικό Θέταρο Πειραιά

Δείγμα της εξαιρετικής δουλειάς που γίνεται στα Δημοτικά Σχολεία του Πειραιά και ευρύτερα στην καλλιτεχνική έκφραση και στην θεατρική παιδεία, αποτέλεσαν οι παραστάσεις που παρουσιάστηκαν στο Δημοτικό Θέατρο Πειραιά με τον τίτλο: «2η πλατφόρμα θεατρικής μαθητικής δημιουργίας Δημοτικών Σχολείων re-start ή το θέατρο αλλιώς», το Σάββατο και την Κυριακή 28 και 29 Μαΐου. Συμμετείχαν: το 6ο, το 20ο, το 28ο, το 36ο και το 46ο Δ.Σ. Πειραιά, το 10ο και 20ο Δ.Σ. Κερατσινίου, το 17ο Δ.Σ. Νικαίας και το Ειδικό Δ.Σ. Περάματος. Τις παραστάσεις αυτές οργάνωσε η Διεύθυνση Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Πειραιά σε συνεργασία με το Δημοτικό Θέατρο και το τμήμα Θεάτρων και Κινηματογράφων της Διεύθυνσης Πολιτισμού του Δήμου Πειραιά.

Παράλληλα στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Θεάτρου, παιδιά από Σχολή Χορού παρουσίαζαν το δρώμενο «WAVES», μια χορευτική παράσταση βασισμένη σε τραγούδια που είχαν ως θέμα τα κύματα της θάλασσας και ήταν ενταγμένη στις εκδηλώσεις «Ημέρες Θάλασσας 2016».


Ο Δήμαρχος Πειραιά Γιάννης Μώραλης παρακολούθησε την θεατρική παράσταση που έδωσε το 28ο Δ.Σ. Πειραιά. Μετά το τέλος της παράστασης, δήλωσε:

«Οι μαθητικές θεατρικές παραστάσεις στο Δημοτικό Θέατρο είναι από τις πολύ ωραίες στιγμές των ημερών. Συμμετείχαν Δημοτικά Σχολεία του Δήμου Πειραιά, αλλά και της ευρύτερης περιοχής με εξαιρετικές παραστάσεις. Σήμερα είδαμε χαρούμενα πρόσωπα, ωραίες στολές και θα έλεγα, καλούς ερασιτέχνες ηθοποιούς. Είναι σημαντικό ότι γέμισε η αίθουσα του Δημοτικού Θεάτρου γι’ αυτές τις παραστάσεις. Τα παιδιά γνωρίζουν έτσι το Δημοτικό Θέατρο και αυτή είναι η επιδίωξή μας. Να γνωρίσουν το Δημοτικό Θέατρο όσοι περισσότεροι Πειραιώτες μπορούν και ιδιαίτερα τα μικρά παιδιά. Αυτό έχουμε πετύχει με τον Καλλιτεχνικό Διευθυντή κ. Νίκο Διαμαντή. Μακάρι να μπορούσαν οι Πειραιώτες να έρθουν να δουν αυτές τις παραστάσεις των μικρών παιδιών. Εύχομαι του χρόνου να είναι περισσότερες, να τις επικοινωνήσουμε και να τις προβάλλουμε πιο πολύ, ώστε να μπορέσει πιο πολύς κόσμος να δει τι υπέροχα πράγματα κάνουν αυτά τα παιδιά».

eep logo