Επιστημονική συζήτηση για το Σύμφωνο Συμβίωσης

dikigorikos syllogos peiraia

Πραγματοποιήθηκε στο Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά, την Πέμτπτη 26 Μαΐου, ενδιαφέρουσα επιστημονική συζήτηση για τις πρόσφατες νέες ρυθμίσεις που εισάγονται με το ν. 4356/2015 για το σύμφωνο συμβίωσης, καθώς και για τις ιδιαιτερότητες των εν λόγω διατάξεων, τις οποίες ανέλυσε η κ. Κατερίνα Φουντεδάκη, Καθηγήτρια Αστικού Δικαίου της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, μέλος της Νομοπαρασκευαστικής Επιτροπής του νόμου για το σύμφωνο συμβίωσης.
Ο κ. Γιαννίκος Πιτσιρίκος, Διδάκτωρ της Νομικής Σχολής του Πανεπιστημίου Αθηνών, δικηγόρος, μίλησε για τις συνθήκες που είχαν διαμορφωθεί στην ελληνική κοινωνία από τον προγενέστερο ν. 3719/2008 για το σύμφωνο συμβίωσης, που οδήγησαν την πολιτεία στη θέσπιση των νέων διατάξεων.
Ο Πρόεδρος του Συλλόγου, Γιώργος Σταματογιάννης, προλογίζοντας την εκδήλωση αναφέρθηκε στις νέες ρυθμίσεις και το κοινωνικό τους έρεισμα.
Ακολούθησε μια ενημερωτική συζήτηση σχετικά με τα πρακτικά κυρίως ζητήματα που προκύπτουν από τις ρυθμίσεις του νέου νόμου.
Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους, εκτός των δικηγόρων και άλλοι εκπρόσωποι κοινωνικών και επιστημονικών φορέων της πόλης.

eep logo