Εγκαινιάστηκε το «The Piraeus City Walk»

1 shmatodotimenos peripatos

Χαιρετισμός του Δήμαρχου Πειραιά Γ.Μώραλη

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το απόγευμα της Τρίτης 24 Μαΐου τα εγκαίνια του σηματοδοτημένου περιπάτου Πειραιά «The Piraeus City Walk», στα πλαίσια των Ημερών Θάλασσας 2016, στην αφετηρία του Τerminal A΄Επιβατών (Παγόδα).

Την κορδέλα των εγκαινίων έκοψαν ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης, ο Αντιπεριφερειάρχης Πειραιά κ. Γ. Γαβρίλης και ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιώς κ. Νίκος Μανεσιώτης.

Ο Δήμαρχος, συνεχάρη τον Εμπορικό Σύλλογο για την πρωτοβουλία του, χαιρέτησε ένθερμα την ενέργεια, ευχήθηκε καλή επιτυχία και δήλωσε την αμέριστη στήριξη της Δημοτικής Αρχής στην κοινή προσπάθεια τόνωσης της πειραϊκής αγοράς και προβολής του Πειραιά, ώστε να γίνει η πόλη ένας ελκυστικός προορισμός, όπως της αρμόζει.

Ο Πρόεδρος του ΕΣΠ τόνισε την σημαντικότητα της δημιουργίας του περιπάτου, καθώς όπως είπε «σκοπός είναι να κοιτάξουμε προς τη θάλασσα για να προσελκύσουμε τον κόσμο της κρουαζιέρας στην πόλη μας», ενώ ανέφερε ότι το επόμενο βήμα είναι η γνωστοποίησή του στις εταιρείες της κρουαζιέρας, προκειμένου να επικοινωνηθεί και να προσελκύσει τους επισκέπτες στην πόλη.

Παρευρέθηκαν μεταξύ άλλων, ο Αντιπεριφερειάρχης Νήσων & Σαρωνικού κ. Π. Χατζηπέρος, , η Αντιδήμαρχος Πειραιά κ. Α. Γλύκα-Χαρβαλάκου, η Πρόεδρος της ΚΟΔΕΠ κ. Κ. Λαουλάκου, ο Πρόεδρος του ΕΒΕΠ και της ΕΣΕΕ κ. Β. Κορκίδης, ο Πρόεδρος της ΟΕΣΑΟΝΝΑ κ. Π. Πολιτάκης, ο Γενικός Δ/ντής του ΟΛΠ κ. Σ. Χατζάκος, ο Δ/ντής Κρουαζιέρας του ΟΛΠ κ. Θ. Τσίτουρας, κ.ά.

Στη συνέχεια οι παρευρισκόμενοι ακολούθησαν τον σηματοδοτημένο περίπατο, που περιλαμβάνει τμήμα του Οpen Μall Piraeus και πολλά σημεία τουριστικού ενδιαφέροντος (Δημοτικό Θέατρο, Αρχαιολογικό Μουσείο, Εκκλησίες κ.ά.), είναι 4 χλμ., διάρκειας μόνο 60’.

Η διαδρομή είναι η εξής:
Αφετηρία: Terminal A΄(Παγόδα) - Αγ. Νικόλαος - δεξιά Χαριλ. Τρικούπη – Αρχαιολογικό Μουσείο - Πασαλιμάνι - Γρ. Λαμπράκη - αριστερά Σωτήρος - δεξιά Καραΐσκου - αριστερά Δραγάτση - δεξιά Ηρ. Πολυτεχνείου - Δημοτικό Θέατρο - αριστερά Τσαμαδού - αριστερά Γούναρη – αγορά τροφίμων - αριστερά Ακτή Ποσειδώνος – Αγ. Τριάδα - δεξιά Ακτή Μιαούλη – Αγ. Σπυρίδωνας - τέρμα διαδρομής.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γιάννης Μώραλης, στον χαιρετισμό του, τόνισε:

«Τα εγκαίνια του σηματοδοτημένου περίπατου κρουαζιέρας, είναι από τις ευχάριστες στιγμές για την πόλη μας. Εντάσσεται στον συνολικό σχεδιασμό μας, προκειμένου να μπορέσουμε, να γίνει η πόλη μας από πέρασμα, τουριστικός προορισμός. Αυτό αποτελεί, σύμφωνα με τη δική μου λογική, ένα πολύ μεγάλο πάζλ από κομμάτια που πρέπει σιγά σιγά να τα ενώνουμε. Σε αυτή την κατεύθυνση, η Δημοτική Αρχή εδώ και περίπου 20 μήνες όταν ανέλαβε τον Δήμο Πειραιά, έχει προχωρήσει σε έναν συνολικό τουριστικό σχεδιασμό.
Προσλάβαμε Σύμβουλο για τον Τουρισμό, υποβάλλαμε προς έγκριση έναν τουριστικό στρατηγικό σχεδιασμό στον Ε.Ο.Τ. Προσπαθήσαμε να κάνουμε εμφανή τον Πειραιά στην κρουαζιέρα, όπου η πόλη του Πειραιά ήταν απούσα από τα terminal. Συνεργαζόμαστε στενά με τους φορείς της πόλης και κυρίως με τον Εμπορικό Σύλλογο.
Η επιδίωξη όλων των φορέων του Πειραιά είναι κοινή, στα περισσότερα θέματα συμφωνούμε και έχουμε κοινή αντίληψη τι πρέπει να γίνει. Είναι αλήθεια ότι πολλές φορές καθυστερεί αυτό που πρέπει να γίνει, υπάρχουν καθυστερήσεις του Δημοσίου, γραφειοκρατικές αγκυλώσεις ή από ελλείμματα αν θέλετε, της Δημοτικής Αρχής. Παρόλα αυτά έχουμε βάλει μπρος και εμείς και οι έμποροι.
Πριν λίγους μήνες εγκαινιάστηκε το Open Mall Piraeus, σήμερα εγκαινιάζουμε το City Walk, τον περίπατο της πόλης του Πειραιά, ο οποίος ξεκινάει από τον χώρο άφιξης της κρουαζιέρας, μπαίνει μέσα στην πόλη και με τη σηματοδότηση που έγινε με πρωτοβουλία του Εμπορικού Συλλόγου και τη δική μας υποστήριξη, έτσι ώστε να ξέρουν οι τουρίστες που θα περπατούν και πως θα επισκέπτονται τα μαγαζιά της πόλης. Δεν είναι αρκετά αυτά που έχουμε κάνει, όμως είμαστε εδώ για να κάνουμε περισσότερα.
Για να γίνουμε τουριστικός προορισμός και αυτό αφορά τη Δημοτική Αρχή και την Περιφέρεια που συμπαρίσταται σε ό,τι και αν κάνουμε και με τον Αντιπεριφερειάρχη έχουμε μια στενή συνεργασία, πρέπει να γίνουν πολλά πράγματα. Να φτιάξουμε τις όψεις των κτιρίων μας, τα πεζοδρόμιά μας, να συντηρούμε το πράσινο, να παραμένει ο Πειραιάς καθαρός και ακόμη πιο καθαρός από ότι είναι τώρα. Να πάρουμε και άλλες πρωτοβουλίες, να αναδείξουμε τα όμορφα σημεία της πόλης μας. Να φτιάξουμε τις παραλίες μας, τους περιπάτους στην Πειραϊκή, την ανάπλαση στο Μικρολίμανο. Θέλει πάρα πολλά πράγματα για να γίνουμε σοβαρός και υπολογίσιμος τουριστικός προορισμός για τα εκατομμύρια των τουριστών που έρχονται εδώ.
Μιλάμε ήδη και θα μιλήσουμε περισσότερο με τον Οργανισμό Λιμένος Πειραιώς αλλά και με τις εταιρείες και τους πράκτορες της κρουαζιέρας, για να εντάξουν περιπάτους και πακέτα περιπάτων της πόλης μας που προωθούν στους τουρίστες πάνω στα καράβια.
Μένουν πολλά να γίνουν. Αυτό θέλω να το ξεκαθαρίσω για να μην νομίζει κανείς ότι πανηγυρίζουμε για αυτά που έχουν γίνει μέχρι τώρα, τα οποία είναι πολύ λίγα σε σχέση με το στόχο που έχουμε. Από την άλλη, αυτό δεν πρέπει να μας αποτρέπει από το να χαιρόμαστε, να χαμογελάμε και να χειροκροτούμε πρωτοβουλίες σαν την σημερινή. Θέλω να πιστεύω ότι η πόλη θα χειροκροτεί και θα αποδέχεται τις πρωτοβουλίες της Δημοτικής Αρχής.
Έχουμε κοινούς στόχους και έχουμε χρόνια μπροστά μας. Δεν μπορούν πράγματα που δεν έγιναν επί δεκαετίες, να γίνουν μέσα σε ένα πολύ δύσκολο οικονομικό, κοινωνικό, ασφυκτικό περιβάλλον στη χώρα, εν μέσω κρίσης. Όμως πρέπει να προσπαθήσουμε και να συνεχίσουμε με υπομονή, επιμονή.
Πιστεύω ότι θα καταφέρουμε η πόλη μας να αποκομίσει ένα κομμάτι από τα εκατομμύρια των τουριστών που φτάνει στο λιμάνι. Συγχαίρω τον Πρόεδρο και το Διοικητικό Συμβούλιο του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά για την προσπάθεια που καταβάλλει στην κατεύθυνση αυτή και θα είμαστε εδω να βοηθήσουμε ώστε να υλοποιηθεί το όνειρο να γίνει ο Πειραιάς τουριστικός προορισμός. Το αξίζουν οι Πειραιώτες και η πόλη μας».

Pin It

menoumespiti