Διαμαρτυρία για τη δίκη της ΧΑ στη διάρκεια των Πανελληνίων

fylakes korydallou

Από τον Δήμο Κορυδαλλού

Μετά από διακοπή έξι μηνών, εξαιτίας της αποχής των δικηγόρων, αποφασίστηκε η συνέχιση της δίκης της Χρυσής Αυγής, εν μέσω Πανελληνίων Εξετάσεων και συγκεκριμένα αύριο Τετάρτη 25 Μαΐου 2016, στην ειδική δικαστική αίθουσα των Φυλακών Κορυδαλλού, δίπλα από τα εξεταστικά κέντρα της πόλης.
Για μια ακόμα φορά οι μαθητές του Κορυδαλλού αντιμετωπίζονται ως υποψήφιοι β΄ κατηγορίας. Καλούνται, να δώσουν εξετάσεις σε ένα αστυνομοκρατούμενο περιβάλλον, με μέτρα ασφαλείας που προβλέπουν κλείσιμο δρόμων, διακοπή κυκλοφορίας και έλεγχο στοιχείων κάθε διερχόμενου.
Εδώ και ενάμισι μήνα, ο Δήμαρχος Κορυδαλλού Σταύρος Κασιμάτης έχει ενημερώσει αναλυτικά για τις ημερομηνίες των Πανελληνίων Εξετάσεων όλους τους παράγοντες της δίκης, δηλ. το Υπουργείο Δικαιοσύνης και μέσω αυτού την Πρόεδρο του Δικαστηρίου, το Συμβούλιο Εφετών, καθώς και τον Δικηγορικό Σύλλογο της Αθήνας. Ενημέρωσε δε σχετικά και το Υπουργείο Παιδείας σχετικά με το ζήτημα. Από τότε και ως σήμερα, έχει καθημερινές επαφές, προκειμένου να αποτρέψει να συμπέσουν η διεξαγωγή της δίκης με τις Πανελλήνιες Εξετάσεις. Επομένως, η επιλογή της συγκεκριμένης μέρας για συνέχιση της δίκης είναι ακατανόητη και καταδεικνύει αδιαφορία για την αναστάτωση σε εκατοντάδες παιδιά και τις οικογένειες τους.
Πόσο μάλλον όταν, σύμφωνα με πληροφορίες, η αυριανή συνεδρίαση του δικαστηρίου δεν θα μπορέσει ουσιαστικά να πραγματοποιηθεί, αφού δεν θα παραστούν οι δικηγόροι Κορίνθου και Λάρισας, διότι δεν τους δόθηκε η σχετική άδεια από τους αντίστοιχους Δικηγορικούς Συλλόγους.
Να θυμίσουμε δε ότι μετά από τις περσινές κινητοποιήσεις του Δήμου Κορυδαλλού και της τοπικής κοινωνίας, η δίκη δεν πραγματοποιείτο τις ημέρες των πανελληνίων εξετάσεων.
Καλούμε όλους τους παράγοντες της δίκης, Δικαστικό σώμα, Υπουργείο Δικαιοσύνης, Δικηγορικό σώμα, να δείξουν κοινωνική και παιδαγωγική ευαισθησία και να αποφασίσουν τη συνέχιση της δίκης μετά το τέλος των Πανελληνίων Εξετάσεων την 1η Ιουνίου 2016.

Pin It