Δήμος Πειραιά: Εκδηλώσεις στη μνήμη Γρηγόρη Λαμπράκη

1 synavlia veakeio

Ολοκληρώθηκαν οι εκδηλώσεις που πραγματοποίησε ο Δήμος Πειραιά στην μνήμη του Βαλκανιονίκη, Βουλευτή και αγωνιστή Γρηγόρη Λαμπράκη με αφορμή την πεντηκοστή τρίτη επέτειο από την δολοφονία του, στο πλαίσιο των εκδηλώσεων «Ημέρες Θάλασσας 2016», με μια μοναδική συναυλία στο Βεάκειο Θέατρο, παρουσία του Δημάρχου κ. Γιάννη Μώραλη.
Ο Βασίλης Λέκκας, ο Γιάννης Λεμπέσης, η Λένα Αλκαίου, η Σαββέρια Μαργιολά, η Δήμητρα Σταθοπούλου και ο Γιώργος Γεωργόπουλος μάγεψαν με τις ξεχωριστές τους ερμηνείες τους παρευρισκόμενους στην χθεσινή συναυλία τιμώντας τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Η συναυλία πραγματοποιήθηκε υπό την επιμέλεια του Πρότυπου Μουσικού Κέντρου Πειραιά.

Η Πρόεδρος του Οργανισμού Πολιτισμού, Αθλητισμού και Νεολαίας του Δήμου Πειραιά (Ο.Π.Α.Ν.) κα Σταυρούλα Αντωνάκου, δήλωσε:
«Κορυφώνονται οι εκδηλώσεις για τον Γρηγόρη Λαμπράκη. Τιμάμε τον μεγάλο Πειραιώτη, αθλητή, Βουλευτή, γιατρό. Νομίζω ότι σήμερα, αν και πάλι ο καιρός μας τα χάλασε λίγο, η συναυλία είναι πάρα πολύ όμορφη. Όλοι οι καλλιτέχνες ήρθαν αφιλοκερδώς να τραγουδήσουν στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη. Είμαστε πολύ χαρούμενοι που προσπαθήσαμε φέτος να τον τιμήσουμε μια ολόκληρη μέρα και θέλουμε να γίνει θεσμός και για τη συνέχεια, για τα επόμενα χρόνια».

Επίσης, νωρίτερα προβλήθηκε στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη η γνωστή ταινία του Κώστα Γαβρά «Ζ», στον Δημοτικό Κινηματογράφο «Σινεάκ».

Νωρίς το πρωί, δεκάδες παιδιά από αθλητικά σωματεία της πόλης καθώς και πολίτες κάθε ηλικίας, με την υποστήριξη του Ο.Π.Α.Ν., συμμετείχαν στον Αγώνα δρόμου 2.000 μέτρων, στην μνήμη του Γρηγόρη Λαμπράκη με σύνθημα «Τρέχουμε για την Ειρήνη». Στους συμμετέχοντες δόθηκαν αναμνηστικοί έπαινοι.

 

eep logo