Ο Κ.Κατσαφάδος για την καθυστέρηση στα έργα ΜΕΤΡΟ-Τραμ

tram peiraia erga

Ερώτηση στον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων για την ολοκλήρωση των έργων για το ΜΕΤΡΟ και το Τραμ στον Πειραιά, κατέθεσε ο Βουλευτής ΝΔ Α’ Πειραιώς και Νήσων Κώστας Κατσαφάδος.
Ο Βουλευτής τονίζει ότι, παρά τις επανειλημμένες Ερωτήσεις που έχει καταθέσει στη Βουλή για την καθυστέρηση στην ολοκλήρωση των έργων για το Τραμ, δεν έχει λάβει καμία απάντηση από το αρμόδιο Υπουργείο, δεδομένου ότι το έργο θα έπρεπε να είχε ολοκληρωθεί τον Φεβρουάριο του 2016, σύμφωνα με τελευταία ανακοίνωση της εταιρείας.
Επισημαίνοντας την καθημερινή ταλαιπωρία που υφίστανται οι κάτοικοι του Πειραιά, αλλά και τις δυσμενείς επιπτώσεις (εμπορικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές), ο κ. Κατσαφάδος αναφέρει ότι μέχρι στιγμής δεν υπάρχει ουσιαστική απάντηση και για την ολοκλήρωση των έργων για το Μετρό, τα οποία σημειώνουν ήδη έναν χρόνο καθυστέρησης.
Σύμφωνα με τον Βουλευτή, «δε φαίνεται να υπάρχει καμία αξιόπιστη πρόβλεψη για το πότε τελικά θα τελειώσουν, καθώς όλες οι μέχρι σήμερα προβλέψεις έχουν διαψευστεί.»
Η ερώτηση του κ. Κώστα Κατσαφάδου έχει ως εξής:
«Καθημερινά γίνομαι δέκτης παραπόνων από τους Πειραιώτες, λόγω της ταλαιπωρίας που υφίστανται από την παράταση των έργων για το τραμ και το ΜΕΤΡΟ. Η μεγάλη καθυστέρηση που συντελείται στην ολοκλήρωση των έργων, έχει επιφέρει ιδιαίτερα δυσμενείς επιπτώσεις στην εύρυθμη λειτουργία της πόλης, όχι μόνο κυκλοφοριακές, αλλά και εμπορικές, οικονομικές, περιβαλλοντικές και πολιτιστικές.
Για το τραμ και τη χρησιμότητά του, έχω κάνει επανειλημμένες Ερωτήσεις στη Βουλή, ενώ στην τελευταία Ερώτησή μου για το θέμα (Αρ. πρωτ. 244/3393/22.2.2016) δεν έλαβα καμία απάντηση από το Υπουργείο, σχετικά με το πότε τελικά πρόκειται να ολοκληρωθούν τα έργα του, γεγονός που γεννά πολλά ερωτηματικά. Κι ενώ το τραμ έπρεπε να είχε παραδοθεί αρχικά από τον Φεβρουάριο 2015, τελικώς, με ανακοίνωση της εταιρείας, παρατάθηκε για έναν χρόνο, δηλαδή τον Φεβρουάριο 2016, όμως βρισκόμαστε στον Μάιο και δεν φαίνεται να έχουμε άμεσα κάποιο νεότερο για την παράδοση του έργου στους κατοίκους.
Παρόμοιο σκηνικό και με τα έργα του μετρό για την επέκταση της Γραμμής 3 προς Πειραιά, τα οποία σημειώνουν ήδη έναν χρόνο καθυστέρησης και δεν φαίνεται να υπάρχει καμία αξιόπιστη πρόβλεψη για το πότε τελικά θα τελειώσουν, καθώς όλες οι μέχρι σήμερα προβλέψεις έχουν διαψευστεί.
Επειδή τα χρονοδιαγράμματα παράδοσης και ολοκλήρωσης των έργων γίνονται για να τηρούνται και όχι να παίρνουν επακόλουθεςπαρατάσεις,
Επειδή κάθε μήνα που καθυστερούν τα έργα επιφέρουν σημαντικές περιβαλλοντικές (κίνηση στους δρόμους, σκόνη, κόψιμο δέντρων), οικονομικές (στην κίνηση των εμπορικών καταστημάτων) και αισθητικές (καθώς ο Πειραιάς έχει γίνει ένα τεράστιο εργοτάξιο) συνέπειες στην πόλη και τους κατοίκους της,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
1. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα του τραμ στον Πειραιά; Πότε προβλέπεται να τελειώσουν και να παραδοθεί το έργο στην κυκλοφορία; Θα υπάρξει περαιτέρω καθυστέρηση κι αν ναι, για ποιο λόγο;
2. Σε ποιο στάδιο βρίσκονται τα έργα της γραμμής επέκτασης του Μετρό στον Πειραιά; Πότε αναμένεται να ολοκληρωθούν και να παραδοθεί το έργο στην κυκλοφορία; Πού οφείλεται η μέχρι τώρα καθυστέρησή του";

eep logo