Ελένη Σταματάκη: Σε λειτουργία η πισίνα του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου

pisina eidiko sxoleio

Με δήλωσή της η βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ στην Α’ Πειραιά Ελένη Σταματάκη εκφράζει την χαρά και την ικανοποίησή της για το γεγονός ότι μετά από 19 χρόνια μπαίνει σε λειτουργία η πισίνα του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά.
Το κείμενο της ανακοίνωσης έχει ως εξής:

«Μια καλή είδηση έφτασε χθες, μέσω ενός άρθρου υπό τον τίτλο «Μετά 16 χρόνια μπαίνει σε λειτουργία η πισίνα του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά». Σύμφωνα με το άρθρο, την Πέμπτη 19 Μαΐου 2016 η πισίνα του 1ου Ειδικού Σχολείου Πειραιά υποδέχθηκε στα θερμαινόμενα νερά της τους μαθητές με ειδικές εκπαιδευτικές ανάγκες, μετά από 16 χρόνια που βρισκόταν ανενεργή.
Ως μέλος της δημοτικής κίνησης «Λιμάνι της Αγωνίας» αλλά και ως βουλευτής, κατ’ επανάληψη έθετα με επιμονή το θέμα της πισίνας του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου Πειραιά.
Μάλιστα, τον περασμένο Νοέμβρη, μετά την επίσκεψη μου στα ειδικά σχολεία του Πειραιά, είχα ενημερώσει, με έγγραφη αναφορά τον Υπουργό Παιδείας για το θέμα.
Η αναφορά μου έγραφε:
«Παρότι υπάρχει πισίνα από την κατασκευή του κτιρίου και κατά καιρούς έχουν γίνει διάφορες εργασίες βελτίωσης και συντήρησης δεν έχει λειτουργήσει μέχρι τώρα. Αυτό οφείλεται στην έλλειψη γυμναστή με ειδίκευση στην κολύμβηση, καθώς και στην έλλειψη χρημάτων για τα λειτουργικά έξοδα. Επιπλέον, αν και το κτίριο είναι σχετικά καινούριο, λόγω κακοτεχνιών, χρειάζεται συχνά εργασίες συντήρησης και επισκευής.
Προτείνεται να γίνει πρόσληψη ειδικού γυμναστή κολύμβησης από το Υπουργείο Παιδείας. Θα πρέπει επίσης, ο Δήμος Πειραιά να καλύψει τα λειτουργικά έξοδα. Η λειτουργία της πισίνας θα βοηθήσει όχι μόνο τους μαθητές του 1ου Ειδικού Δημοτικού Σχολείου και του Νηπιαγωγείου αλλά και άλλων όμορων σχολείων και κατά τις απογευματινές ώρες, μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε προγράμματα του δήμου για κατοίκους της περιοχής.»

Σήμερα οι πρώτοι έξι μαθητές και μαθήτριες, με την καθοδήγηση της καθηγήτριας γυμναστικής, δέχθηκαν τις ευεργετικές επιδράσεις της θεραπευτικής κολύμβησης που για χρόνια στερούνταν. Το πρόγραμμα θα συνεχιστεί μέχρι το τέλος της σχολικής χρονιάς πιλοτικά κάθε Τρίτη και Πέμπτη και θα συστηματοποιηθεί με την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Για τη νέα σχολική χρονιά θα χρειαστεί ένας γυμναστής ή γυμνάστρια κολύμβησης και ένα μέλος ειδικού βοηθητικού προσωπικού με πλήρες ωράριο για την εύρυθμη λειτουργία της πισίνας.
Συγχαρητήρια στη διευθύντρια του σχολείου, στο διευθυντή της πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, στους δήμους Νίκαιας και Πειραιά, στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού και στο Υπουργείο Παιδείας, η συνεργασία των οποίων επέφερε αυτό το τόσο σημαντικό αποτέλεσμα».

eep logo