Συνάντηση Ελένης Σταματάκη με το Διοικητικό Συμβούλιο του ΜΕΤΑΞΑ

metaxa nosokomeio

Η βουλεύτρια του ΣΥΡΙΖΑ Ελένη Σταματάκη, Α΄ Πειραιά και Νήσων, συνοδευόμενη από το μέλος του συντονιστικού της Οργάνωσης Μελών του ΣΥΡΙΖΑ Α΄ Διαμερίσματος Πειραιά, Γιάννη Μανώλη, συναντήθηκε την Τρίτη 10/5/2016 με την πρόεδρο του συλλόγου εργαζομένων κ. Ψαράκου Ρεβέκκα, το Γενικό Γραμματέα κ. Αποστολόπουλο Αντώνη, τον ταμία του Διοικητικού Συμβουλίου κ. Καρλέση Κωνσταντίνο, τον εκπρόσωπο των εργαζομένων στο Διοικητικό Συμβούλιο κ. Κατσικάρο Θωμά, καθώς επίσης και με τον εκτελών χρέη προέδρου του Διοικητικού Συμβουλίου του νοσοκομείου και διοικητικό διευθυντή κ. Κούρλα Γιάννη και ενημερώθηκε για τα προβλήματα λειτουργίας και τις ανάγκες του νοσοκομείου.

Τα σημαντικότερα προβλήματα είναι:
• Η υποχρηματοδότηση
• Η υποστελέχωση
• Η ανάγκη διατήρησης του ειδικού χαρακτήρα του νοσοκομείου ως ογκολογικού
• Η αντικατάσταση παλαιού εξοπλισμού και μηχανημάτων
• Η συντήρηση και λειτουργία των υπαρχόντων μηχανημάτων
• Η ανάγκη για αγορά αξονικού και μαγνητικού τομογράφου και ψηφιακού μαστογράφου.
• Η ανάγκη ανανέωσης των συμβάσεων του επικουρικού προσωπικού
• Η έλλειψη φύλαξης
• Η μη λειτουργία των πλυντηρίων

Παρά τα προβλήματα λειτουργίας και την αύξηση των εισαγωγών κατά 39% σε σχέση με πέρυσι, το νοσοκομείο εξακολουθεί να παρέχει υψηλού επιπέδου θεραπεία στους ογκολογικούς ασθενείς. Οι χρόνοι αναμονής έναρξης ακτινοθεραπείας και χημειοθεραπείας είναι από τους μικρότερους σε σχέση με τα υπόλοιπα ογκολογικά νοσοκομεία της χώρας. Το νοσοκομείο διαθέτει τμήμα μοριακής ιστοπαθολογίας, ενώ έχει επιλεγεί από την Ευρωπαϊκή Ένωση ως βιοτράπεζα καλλιέργειας κυττάρων. Τα παραπάνω επιτυγχάνονται χάρη στις υπεράνθρωπες προσπάθειες του ιατρικού, νοσηλευτικού, τεχνικού και διοικητικού προσωπικού του νοσοκομείου, την πολυετή εμπειρία του επιστημονικού προσωπικού και υποδηλώνουν τις μεγάλες δυνατότητες εξέλιξης και ανάπτυξης που έχει το νοσοκομείο.
Η βουλευτής κατέθεσε σχετικό έγγραφο του Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας και ενημέρωσε για την προκήρυξη 10 θέσεων γιατρών ΕΣΥ διαφόρων ειδικοτήτων, 39 θέσεων νοσηλευτικού, διοικητικού και τεχνικού προσωπικού, 5 θέσεων επικουρικού προσωπικού και 2 θέσεων επικουρικών γιατρών, δεσμεύτηκε ότι θα μεταφέρει τα αιτήματα στην ηγεσία του Υπουργείου Υγείας, δήλωσε την υποστήριξή και το αμέριστο ενδιαφέρον της ίδιας και της κυβέρνησης για την κατάσταση της δημόσιας υγείας.

eep logo