Χρ.Βρεττάκος: Στην τελική ευθεία η δικαίωση των αγώνων για τα Λιπάσματα

1 lipasmata drapetsonas

Με δήλωσή του ο Δήμαρχος Κερατσινίου - Δραπετσώνας επισημαίνει ότι από την παραχώρηση έχουν εξαιρεθεί 4 στρέμματα και επιμένει να συμπεριληφθεί και αυτή η έκταση στην παραχώρηση, όπως άλλωστε υπαγορεύει το δημόσιο συμφέρον.
Ακολουθεί το κείμενο της δήλωσης:

"Με τη δημοσιοποίηση του νομοσχεδίου «Μεταρρύθμιση του Συστήματος Εποπτείας Ελέγχου Ελληνικού Λιμενικού Συστήματος και άλλες διατάξεις» του
Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής, μπαίνουμε στην τελική ευθεία για τη δικαίωση των αγώνων δεκαετιών για τα Λιπάσματα. Με το άρθρο 49 του νομοσχεδίου παραχωρείται στο δήμο Κερατσινίου-Δραπετσώνας η παράκτια ζώνη των Λιπασμάτων. Όπως ακριβώς είχε ζητήσει ο δήμος, η παραχώρηση γίνεται με νομοθετική ρύθμιση. Αν όλα εξελιχθούν ομαλά, σύντομα οι πολίτες της Δραπετσώνας και του Κερατσινίου, αλλά και της ευρύτερης περιοχής του Πειραιά, θα μπορούν να χαρούν ένα εξαιρετικό παραθαλάσσιο πάρκο αναψυχής και πολιτισμού.

Παρά την προφανή ικανοποίηση μας για το άρθρο 49, δεν μπορούμε παρά να επισημάνουμε ότι από την παραχώρηση έχουν εξαιρεθεί 4 στρέμματα που αυτή τη στιγμή εκμεταλλεύεται εταιρία συμφερόντων Μελισσανίδη. Μέχρι και την ψήφιση του νομοσχεδίου, εμείς θα επιμείνουμε να συμπεριληφθεί και αυτή η έκταση στην παραχώρηση, όπως άλλωστε υπαγορεύει το δημόσιο συμφέρον".