ΚΚΕ: Εκδήλωση στο πάρκο Δηλαβέρη για την ενδοσχολική βία

Με πρωτοβουλία των ΚΟΒ του Δήμου Πειραιά

Στην συγκέντρωση μίλησε η Στέλλα Βαλαβάνη, υποψήφια Ευρωβουλευτής με το ΚΚΕ και πρόεδρος Ομοσπονδίας Γονέων και Κηδεμόνων Ελλάδας, όπου στην ομιλία της ανέφερε χαρακτηριστικά ότι τα διάφορα φαινόμενα βίας που εμφανίζονται στην σχολική κοινότητα αντανακλούν στον πυρήνα τους την βία που υπάρχει στην ίδια την κοινωνία και δεν είναι κάτι ξέχωρο και αποσπασμένο από αυτήν. Για αυτό και θα πρέπει στο επίκεντρο της προσοχής να είναι και ζητήματα που σχετίζονται με την προσβασιμότητα σε δομές του αθλητισμού και του πολιτισμού, που ενισχύουν την συλλογικότητα και συμβάλλουν στη διαμόρφωση της προσωπικότητας των νέων, για να διαπαιδαγωγούν τους νέους ανθρώπους και να λειτουργούν προληπτικά. Επιπλέον θα πρέπει να είναι ζήτημα διεκδίκησης η στελέχωση όλων των σχολικών μονάδων από ψυχολόγους και κοινωνικούς λειτουργούς.

Στη συνέχεια σχολιάζοντας τις πρόσφατες εξελίξεις με τα μέτρα που χρειάζεται να παρθούν ώστε να συμβάλλουν στην αντιμετώπιση φαινομένων βίας και σχολικού εκφοβισμού ανέφερε ότι δεν μπορούν να εξισώνονται και να γενικεύονται όλα τα φαινόμενα που σχετίζονται με την βία στην κοινωνία, αν και φυσικά όλα είναι καταδικαστέα. Τα μέτρα της κυβέρνησης σε αυτό το θέμα δεν αντιμετωπίζουν το θέμα αφού στον πυρήνα τους έχουν την καταστολή και όχι την πρόληψη τέτοιων φαινομένων.

Τέλος, με αφορμή και τις ευρωεκλογές στις 9 Ιουνίου, κάλεσε σε στήριξη και ψήφο στο ΚΚΕ, σε συμπόρευση με τον αγώνα που δίνουν οι κομμουνιστές, τα μέλη του ΚΚΕ και της ΚΝΕ καθημερινά, που με την δράση και τις ιδέες στους στέλνεται μήνυμα ότι για να αντέξει κανείς σήμερα στην σκληρή κοινωνία, πρέπει αν είναι ευαίσθητος αλλά και σκληρά διεκδικητικός, διεκδικώντας για το δίκιο όλων. Ότι το προσωπικό μας αυτό συναίσθημα εξυψώνεται παλεύοντας για την ζωή όλων και όχι μειώνοντας και εξευτελίζοντας τους άλλους, ότι πραγματικός μάγκας είναι αυτός που μάχεται υπέρ των πολλών και αδυνάτων και όχι αυτός που χτυπά τον αδύνατο.

Στην συνέχεια ακολούθησε συζήτηση και παρεμβάσεις από τους: Έλσα Ζαμπέτα, Δημοτική Σύμβουλος με την Λαϊκή Συσπείρωση στο Δήμο του Πειραιά, Περικλή Κουρμούλης, μέλος της ΚΕ του ΚΚΕ και μέλος του ΔΣ της Ένωσης Γονέων και κηδεμόνων του Δ ' Διαμερίσματος Πειραιά, Ολυμπία Κυζίλη, εκπαιδευτικός και μέλος του ΔΣ του ΣΕΠΕ Πειραιά '' Η Πρόοδος'' και του Σπύρου Βέρρα, βιολόγου, αναπληρωτή εκπαιδευτικού στη Μέση Εκπαίδευση και μέλος της Α' ΕΛΜΕ Δυτικής Αττικής.

 

 

eep logo