«100 χρόνια προσφυγιάς : από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Συνθήκη της Λωζάννης»

Τριήμερες εκδηλώσεις στην Ιωνίδειο

Ολοκληρώθηκαν οι τριήμερες εκδηλώσεις «100 χρόνια προσφυγιάς : από τη Μικρασιατική Καταστροφή στη Συνθήκη της Λωζάννης» στην Ιωνίδειο Πρότυπο Σχολή Πειραιώς, που συνδιοργάνωσαν φορείς του Δ. Πειραιά και των όμορων Δήμων.

Εκδηλώσεις μνήμης και συγχρόνως προβληματισμού για τα σημερινά γεωπολιτικά ζητήματα που έχουν τη ρίζα τους σε εκείνη την περίοδο και τα οποία συζητήθηκαν στο Συμπόσιο που έλαβε χώρα την Κυριακή 31.3.2024, τελευταία ημέρα των εκδηλώσεων από 12 καταξιωμένους εισηγητές, με θέματα τη Μικρασιατική εκστρατεία, τη Γενοκτονία, την Εγκατάσταση των Προσφύγων, τη Συνθήκη της Λωζάννης και τη Γεωπολιτική Συγκυρία. Είχαν προηγηθεί παρουσίαση χορών και τραγουδιών σχετιζόμενων με την καθ’ ημάς Ανατολή την Παρασκευή 29.03.2024 και η προβολή της ταινίας «1922» του Ν. Κούνδουρου, το Σάββατο 30.03.2024

Τις εκδηλώσεις τίμησαν με την παρουσία τους ο κ. Κωνσταντίνος Κατσαφάδος βουλευτής Α΄ Πειραιά εκπρόσωπος του Προέδρου του Ελληνικού Κοινοβουλίου κ. Τασούλα, η κ. Νίνα Κασιμάτη βουλευτής Β΄ Πειραιά, η κ. Ευγενία Μπαρμπαγιάννη Περιφερειακή Σύμβουλος Αττικής, ο κ. Δημήτρης Καρύδης Αντιδήμαρχος Πειραιά, η κ. Ελευθερία Βακούλη εντεταλμένη Δημ. Σύμβουλος εκπρόσωπος του Δημάρχου του Δ. Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη κ. Κωνστ/νου Μαραγκάκη, ο κ. Αντώνης Σταματιάδης εντεταλμένος Δημ. Σύμβουλος του Δ. Νίκαιας-Αγ. Ιωάννη Ρέντη, ο κ. Χρήστος Φωτιάδης Δημ. Σύμβουλος του Δ. Πειραιά και οι οικοδεσπότες Διευθυντές του Γυμνασίου και του Λυκείου της Ιωνιδείου.

Οι συνδιοργανωτές ευχαρίστησαν θερμά τους συμμετέχοντες και το κοινό που παρακολούθησαν τις εκδηλώσεις.

Οι συνδιοργανωτές
Αρμενική Εθνική Επιτροπή Ελλάδος
Δροσουλίτες, Κρητικό Σωματείο
Ένωση Μαγνησίας Μικράς Ασίας
Ένωση Ποντίων Νικαίας-Κορυδαλλού
Ένωση Απανταχού Μανιατών «Η Μάνη»
Ομοσπονδία Δωδεκανησιακών Σωματείων
Πανελλήνια Ένωση Ασσυρίων
Σύνδεσμος Αποφοίτων Ιωνιδείου Προτύπου Σχολής
Σύνδεσμος Επιστημόνων Πειραιώς
Σωματείο «Η Νέα Σινασός»

eep logo