Ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου για τα νέα δρομολόγια του ΟΑΣΑ

Ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Πειραιά

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς εκφράζει "την ιδιαίτερη ικανοποίηση του εμπορικού κόσμου για την αύξηση δρομολογίων στα Καμίνια, στον Καραβά και στην Παλαιά Κοκκινιά προς το κέντρο της πόλης μας, γεγονός που αποτελεί ένα ακόμη σημαντικό βήμα προς την αναβάθμιση του Πειραιά σε μια σύγχρονη και λειτουργική πόλη.
Η άμεση ανταπόκριση της Δημοτικής Αρχής στο αίτημα του ΕΣΠ και οι συντονισμένες ενέργειές της με την θετική ανταπόκριση του ΟΑΣΑ και του Υπουργείου Μεταφορών, βελτιώνουν σε σημαντικό βαθμό την προσβασιμότητα της αγοράς της πόλης.
Η απόφαση περιλαμβάνει τη μετονομασία της λεωφορειακής γραμμής 838 σε «ΟΜΟΝΟΙΑ-ΡΕΝΤΗΣ-ΠΑΛΑΙΑ ΚΟΚΚΙΝΙΑ-ΠΕΙΡΑΙΑΣ» και ενίσχυση με νέες στάσεις προς το κέντρο του Πειραιά, τροποποίηση της γραμμής 827 «ΠΕΙΡΑΙΑΣ-ΑΣΠΡΑ ΧΩΜΑΤΑ-ΣΤ. ΝΙΚΑΙΑ» (ΚΥΚΛΙΚΗ), η οποία έχει πλέον ως αφετηρία την πλατεία Καραϊσκάκη στο λιμάνι και διατήρηση τη γραμμής 831 με ενίσχυση των δρομολογίων.
Με την συγκεκριμένη ενέργεια αποκαθίσταται το πρόβλημα που είχε δημιουργήσει η μείωση δρομολογίων λόγω της έλευσης του μετρό, βελτιώνεται αισθητά η συγκοινωνιακή σύνδεση των γειτονιών της Δ΄ Δημοτικής Κοινότητας με το κέντρο του Πειραιά, διευκολύνεται η καθημερινή μετακίνηση των πολιτών, ενώ παράλληλα αυξάνεται η προσβασιμότητα στις πειραϊκές επιχειρήσεις.
Εκφράζουμε επίσης την ικανοποίησή μας για την άριστη συνεργασία και παραγωγική σχέση του Συλλόγου μας με τη Δημοτική Αρχή, που στόχο έχει την υλοποίηση έργων και δράσεων προς όφελος της πόλης, των πολιτών και της τοπικής επιχειρηματικότητας".