ΕΣΠ: Συνάντηση γνωριμίας με εκπροσώπους επιχειρήσεων ναυτιλίας και ξενοδοχείων του Πειραιά

Παρουσία του δημάρχου Γιάννη Μώραλη

Ο Εμπορικός Σύλλογος Πειραιώς, στο πλαίσιο των πρωτοβουλιών που αναλαμβάνει για την ενίσχυση και προβολή των πειραϊκών επιχειρήσεων και της πόλης μας και με έμφαση στην εξωστρέφεια, πραγματοποίησε συνάντηση γνωριμίας την Τετάρτη 7 Φεβρουαρίου, με εκπροσώπους επιχειρήσεων από το χώρο του χονδρικού και λιανικού εμπορίου, της ναυτιλίας, καθώς και ξενοδοχειακών μονάδων του Πειραιά, παρουσία του Δημάρχου Πειραιά κ. Γ. Μώραλη και του Αντιδημάρχου Προγραμματισμού και Βιώσιµης Ανάπτυξης κ. Δ. Καρύδη, στα γραφεία του ΕΣΠ.

Ο Πρόεδρος Θ. Καπράλος καλωσόρισε και ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την συμμετοχή τους και αναφέρθηκε στη σημαντικότητα της δημιουργίας συνεργιών μεταξύ των επιχειρήσεων, γεγονός που μπορεί να φέρει πολλαπλά οφέλη στις ίδιες, στην τοπική οικονομία και στην πόλη συνολικά. Κοινό στόχο αποτελεί η επίλυση ζητημάτων που απασχολούν τις επιχειρήσεις και η επιτάχυνση δράσεων κοινού οφέλους. Τόνισε, πως ο θετικός οικονομικός κύκλος που βρίσκεται η χώρα και η άριστη μακρά συνεργασία με την Δημοτική Αρχή Πειραιά αποτελούν μια θετική συγκυρία, που δεν πρέπει να μείνει ανεκμετάλλευτη.

Στο πλαίσιο αυτό, κάλεσε τους παρευρισκόμενους να ενταχθούν στις πρωτοβουλίες που έχει αναλάβει ο ΕΣΠ για το σκοπό αυτό και συγκεκριμένα στην ψηφιακή πλατφόρμα «εικονική περιήγηση της αγοράς/των επιχειρήσεων του Πειραιά», στην πλατφόρμα κινητής εφαρμογής (application) για την πόλη του Πειραιά με στόχευση στους επιβάτες κρουαζιέρας και τους επισκέπτες στην πόλη, στο πρόγραμμα Loyalty και στην υπηρεσία Tax Free, ώστε η πειραϊκή αγορά να ισχυροποιήσει τον μητροπολιτικό της χαρακτήρα και τη θέση της στον ελληνικό εμπορικό χάρτη. Επίσης, τους πρόσφερε τη δωρεάν εγγραφή τους στον Εμπορικό Σύλλογο, τη δυνατότητα συμμετοχής στους στα σεμινάρια και στις Ημερίδες που διοργανώνει ο ΕΣΠ, την προβολή τoυς στο site του Συλλόγου και σε θεματικά ντοκιμαντέρ που θα προβάλλει το Κανάλι 1.

Ο Δήμαρχος Πειραιά κ. Γ. Μώραλης παίρνοντας το λόγο έκανε έναν συνοπτικό απολογισμό των εμβληματικών έργων έχουν υλοποιηθεί, αλλά και σε αυτά που έχουν δρομολογηθεί, τα οποία αναβαθμίζουν και εκσυγχρονίζουν με σταθερά βήματα την πόλη μας συνολικά, η οποία έχει αναπτύξει μια πολύ μεγάλη δυναμική σε πολλούς τομείς, στα πρότυπα μεγάλων ευρωπαϊκών πόλεων προσελκύοντας επισκέπτες από την χώρα και το εξωτερικό.

Στη συνέχεια έγινε συζήτηση με τους παρευρισκόμενους, οι οποίοι έθεσαν τα ζητήματα που τους απασχολούν, ακολούθησε δημιουργικός διάλογος και ανταλλαγή απόψεων, διαπιστώθηκε η επιθυμία συνεργασίας και συμφωνήθηκε ανοιχτή γραμμή επικοινωνίας για την αντιμετώπιση των προβλημάτων που μπορεί να προκύψουν.

 

 

eep logo