Κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του ΣΕΑΝ Πειραιά


Στο Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος

Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το πρωί του Σαββάτου 3 Φεβρουαρίου 2024 η κοπή της Πρωτοχρονιάτικης Πίτας του Συνδέσμου Εφέδρων Αξιωματικών του Νομού Πειραιά.
Την εκδήλωση φιλοξένησε στο χώρο του Ναυτικού Μουσείου Ελλάδος, στη Μαρίνα Ζέα Πειραιά, εκ μέρους του Δ.Σ του Μουσείου η Πρόεδρος κα Αν. Αναγνωστοπούλου - Παλούμπη, η οποία και την τίμησε με την παρουσία της. Την εκδήλωση κόσμησε η Φιλαρμονική του Δήμου Πειραιά.

Ο Πρόεδρος του ΣΕΑΝ Πειραιά κ. Σπύρος Σπυρίδων αφού καλωσόρισε όλους όσους προσήλθαν αλλά και ευχαρίστησε τους συνεργάτες του, αναφερόμενος στις Αρχές και στις Αξίες που διαμόρφωσαν ως έφεδροι κατά τη θητεία, τόνισε ότι "Αυτές οι αρχές και οι αξίες που αποτελούν έκτοτε σημείο αναφοράς στη ζωή μας, φιλοδοξούμε να κληροδοτήσουμε στους νεότερους κι αυτοί στους επόμενους διατηρώντας την θεσμική μνήμη μέσα από ενεργούς τους ΣΕΑΝ ανά την Ελλάδα".

Την Πίτα του Συνδέσμου, ευλόγησαν ο Πατήρ Ανδρέας Μαρκόπουλος και ο Πατήρ Ανδρέας Καβάσιλας, παρουσία του Βουλευτή Δημήτρη Αβραμόπουλου (πρώην Ευρωπαίου Επιτρόπου και Υπουργού) και των Βουλευτών: Γιώργου Βρεττάκου, Δημήτρη Μαρκόπουλου, Γιάννη Τραγάκη και Νίκου Βλαχάκου, καθώς επίσης εκ μέρους του Κώστα Κατσαφάδου ο Δ/ντης του γραφείου του ο Άγγελος Κωνσταντίνου.

Στην εκδήλωση τιμήθηκε και βραβεύθηκε ο Αντιναύαρχος Παλούμπης Ιωάννης Π.Ν ε.α , σε αναγνώριση της πολύτιμης συμβολής του στην ανάδειξη της Ναυτικής Ιστορίας της Ελλάδος καθώς επίσης και ο Αθλητής Μπήτρος Δημήτριος του Σωτηρίου και πρωτοετής της Σχολής Ιατρικής Αθηνών, σε αναγνώριση των παγκόσμιων διακρίσεων του με την Εθνική ομάδα ιστιοπλοΐας.

Την εκδήλωση συντόνισε και παρουσίασε ο Συγγραφέας και Πρόεδρος της Φιλολογικής Στέγης, Στέφανος Μίλεσης.

Τα δώρα της Βασιλόπιτας, ήταν μία ευγενική προσφορά του Ναυτικού Μουσείου της Ελλάδος, τα οποία ήταν δύο Ιστορικοί Τόμοι το "ΕΛΛΗΝΩΝ ΠΛΟΕΣ" και το "ΝΑΥΑΡΙΝΟ/NAVARINO 1827".

Με την παρουσία τους επίσης τίμησαν την εκδήλωση ο Δημήτρης Καρύδης εκ μέρους του Δημάρχου, ο πρ. Αντιπ/ρχης Π.Χατζηπέρος, ο πρ. Δήμαρχος Μεθάνων Π.Λάμπρου, ο πρ. Δήμαρχος Ύδρας Κ.Αναστόπουλος, η περιφερειακή σύμβουλος Ε.Μπαρμπαγιάννη, οι δημοτικοί σύμβουλοι Ά.Μπουλντούμης & Ε.Βερυκάκη, η Πρόεδρο της Γ΄δημοτικής κοινότητας Ο.Πυκνάδα οι σύμβουλοι Γ.Δρούζας, Ειρ.Λογοθέτη & Β.Τσόγκα καθώς επίσης ο Αντιδήμαρχος Γλυφάδας Ορ.Τσάκλας. Στην εκδήλωση επίσης παρευρέθησαν, εκ μέρους της ΑΠΟΕΑ ο Παν.Λιακόπουλος, από τη ΣΕΑΝ Αθηνών ο Κων. Πλατόπουλος, από τη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων ο Πλωτάρχης κ.Αντωνίου, οι Ναύαρχοι Ε.Α Μήτρου Ευάγγελος και Νίκος Ιωαννίδης. Ο πρόεδρος ιατρικού συλλόγου Ν.Πλατανησιώτης, ο πρόεδρος του Ιστιοπλοϊκού ομίλου Ιωάννης Παπαδημητρίου, ο πρόεδρος της Πανελ. Ένωσης Πλοιάρχων Ε.Ν Π.Γίγης, η Πρόεδρος Γυναικών Κρήτης Ν.Αιγαίου Ά.Δασκαλάκη, ο αρχηγός της ένωσης παλαιών προσκόπων Φ.Σκληβανιώτης, ο πρόεδρος ομοσπ. Δωδεκανησίων Γ.Φραγκούλης, ο π.Πρόεδρος ΠΕΣΠΕΝ Γ Δεωνάς, ο Πρόεδρος του Δ.Σ Λυκείων Ν.Φαλήρου Μ.Δαμιανίδης, από την αδελφότητα Κρητών ¨Ομόνοια¨ ο Λ.Βαρούχας , ο πρόεδρος της λέσχης αστυνομικών Πειραιά Γ.Τετράδης, ο επικεφαλής δημοτικής κίνησης Πειραιά Γ.Βαγιάκης, από το Σύνδεσμο Ν.Φαλήρου η Γ.Γερακάρη-Ψωμά, από το Συνδ.Γυναικών Πελοπ. & Νήσων Ιονίου Β.Γανιωτοπούλου και πολλοί άλλοι.

eep logo