Ισχυρή έκρηξη τα ξημερώματα στο κέντρο του Πειραιά!

Μεγάλες ζημιές σε πολυκατοικία με γραφεία στη Φίλωνος

Αυτοσχέδιος εκρηκτικός μηχανισμός εξερράγη στην είσοδο πολυκατοικίας όπου στεγάζονται γραφεία στην οδό Φίλωνος, στο κέντρο του Πειραιά, με αποτέλεσμα να υποστούν σοβαρές υλικές ζημιές το κτίριο και παρακείμενα καταστήματα.

Λόγω του συμβάντος η Φίλωνος αποκλείστηκε από την αστυνομία, ενώ στο σημείο έφτασε και κλιμάκιο του τμήματος Εξουδετέρωσης Εκρηκτικών Μηχανισμών.

Η έκρηξη σημειώθηκε στις 1:20 τα ξημερώματα, κοντά στα δικαστήρια. Μάλιστα ήταν τόσο μεγάλη που κατέστρεψε ολοκληρωτικά κατάστημα που βρίσκεται στο ισόγειο της πολυκατοικίας. 

Σύμφωνα με τους πυροτεχνουργούς, ο μηχανισμός αποτελείτο από βραδύκαυστο φυτίλι, κοινό πυροκροτητή και μεγάλη ποσότητα εκρηκτικής ύλης.

«Η καταστροφή είναι τεράστια», λέει η ιδιοκτήτρια του καταστήματος
Η ιδιοκτήτρια του καταστήματος που καταστράφηκε ανέφερε μιλώντας στην ΕΡΤ τα εξής: «Είναι μεγάλες οι ζημιές και η καταστροφή τεράστια. Άκουσα την έκρηξη, αλλά δεν φαντάστηκα ότι θα ήταν τέτοια η ένταση. Υπάρχει κάμερα, δεν ξέρω ποιος είναι ο στόχος. Υπάρχουν γραφεία και καταστήματα στην περιοχή».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά μέχρι στιγμής, κοντά στο σημείο της έκρηξης βρισκόταν ένας άστεγος ο οποίος για καλή του τύχη δεν τραυματίστηκε, ενώ γενικότερα δεν αναφέρθηκε κάποιος τραυματισμός περαστικού.

Από την ισχυρότατη έκρηξη προκλήθηκαν μεγάλες υλικές ζημιές τόσο σε παρακείμενα κτίρια όσο και σε ακτίνα περίπου 300 μέτρων. Σημειώνεται πως και τον Ιούλιο του 2020, σημειώθηκε έκρηξη στο ίδιο σημείο.

Πηγή: iefimerida.gr

eep logo