Διαμαρτυρία για τον 31χρονο αστυνομικό από την Ένωση Αστυνομικών Πειραιά

Συγκέντρωση τη Δευτέρα στο κέντρο της πόλης

Διαμαρτυρία για τον 31χρονο αστυνομικό που τραυματίστηκε στα επεισόδια στου Ρέντη την περασμένη Πέμπτη και δίνει μάχη για τη ζωή του διοργανώνουν οι συνάδελφοί του. Συγκεκριμένα η Ένωση Αστυνομικών Πειραιά καλεί σε διαμαρτυρία έξω από τη Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά τη Δευτέρα (11/12) στις 14:00.

Οι αστυνομικοί ζητούν λήψη μέτρων θωράκισής τους και σεβασμό στο λειτούργημα και στον άνθρωπο αστυνομικό.

Όπως αναφέρει η ανακοίνωση της Ένωσης Αστυνομικών Πειραιά:

«Συναδέλφισσες, Συνάδελφοι

Η Ένωσή μας, ανταποκρινόμενη στην ομόθυμη καταδίκη της βίας και στην απαίτηση για άμεση λήψη μέτρων θωράκισης της Ελληνικής Αστυνομίας, συνυπογράφει το κάλεσμα της Ομοσπονδίας για καθολική εκδήλωση διαμαρτυρίας όλων των Πρωτοβαθμίων Οργανώσεων έξω από τις έδρες των Διευθύνσεων Αστυνομίας, σε όλη τη χώρα.

Τούτες τις δύσκολες ώρες για τον 31χρονο συνάδελφό μας, που δίνει τη δική του μάχη στην Εντατική Μονάδα Θεραπείας, σας καλούμε όλες και όλους, να μην τον αφήσουμε μόνο του.

Δίνουμε το ΠΑΡΩΝ στη διαμαρτυρία έξω από την Διεύθυνση Αστυνομίας Πειραιά την ΔΕΥΤΕΡΑ 11-12-2023 & ΩΡΑ 14:00, όπως αρμόζει σε τέτοιες δύσκολες για την αστυνομική οικογένεια στιγμές.

Να φωνάξουμε όλοι μαζί:

ΟΧΙ ΣΤΗ ΒΙΑ – ΟΧΙ ΑΛΛΟ ΑΙΜΑ

Να απαιτήσουμε όλοι μαζί σεβασμό στο λειτούργημα και στον άνθρωπο αστυνομικό.

Να διεκδικήσουμε όχι υποσχέσεις, αλλά πράξεις».Μάχη για τη ζωή για δεύτερο 24ωρο δίνει ο αστυνομικός

Σύμφωνα με το νεότερο ιατρικό ανακοινωθέν ο αστυνομικός «βρίσκεται σε καταστολή, και υποστηρίζεται αιμοδυναμικά. Έχει διάχυτη αιμορραγία στο μηρό η οποία ωστόσο, ελέγχεται επαρκώς με τοπικά αιμοστατικά και επίδεση. Ο αστυνομικός φέρει δερματικό έγκαυμα στο μηρό».

Όπως ανέφερε το MEGA λίγο πριν συμπληρωθούν 48 ώρες που βρίσκεται στη ΜΕΘ, ο αστυνομικός νοσηλεύεται σε εξαιρετικά κρίσιμη κατάσταση και σε καταστολή. Τα τραύματα και η αιμορραγία ελέγχονται επαρκώς από τους γιατρούς, ωστόσο οι θεράποντες ιατροί αγωνιούν προκειμένου να μην υπάρξει κάποια μόλυνση που θα επιβαρύνει την κατάστασή του, καθώς το τραύμα είναι βαθύ και πολύ μεγάλο.

Μέχρι στιγμής πάντως δεν υπάρχουν τέτοια σημάδια, καθώς είναι απύρετος και πλέον πρέπει να μείνει σταθερά σε αυτήν την κατάσταση, με τα επόμενα 24ωρα είναι κρίσιμα, καθώς χρειάστηκε πάρα πολύ αίμα.

με πληροφορίες από το in.gr

 

eep logo