Επισκέψεις στη Ράλλειο!

ralleios sxedio

Εκπαιδευτική επίσκεψη στο πλαίσιο Ευρωπαϊκού προγράμματος Erasmus+ που υλοποιεί το Ράλλειο Γενικό Λύκειο Θηλέων Πειραιά, θα πραγματοποιήσουν στην πόλη δεκαέξι καθηγητές και μαθητές από τα εταιρικά σχολεία. Στο πρόγραμμα, που έχει τίτλο Reinventing the Outdoors for Education (ROUTE), συμμετέχουν σχολεία από τις χώρες Σουηδία (συντονιστικό σχολείο), Εσθονία, Πορτογαλία και Ελλάδα. Οι μαθήτριες και οι μαθητές θα φιλοξενηθούν σε οικογένειες μαθητριών του σχολείου, σε ανταπόδοση αντίστοιχης φιλοξενίας.

Η επίσκεψη θα πραγματοποιηθεί στον Πειραιά από 4 έως 10 Απριλίου και το πρόγραμμα περιλαμβάνει ποικιλία δραστηριοτήτων όπως:
Επίσκεψη στα αρχαία πλυντήρια του Λαυρίου, στο ακρωτήριο Σούνιο, στην Αρχαία Νεμέα, στην Κόρινθο, στο Λουτράκι, στο ηφαίστειο Σουσακίου, στην Ακρόπολη και στο Νέο Μουσείο της Ακρόπολης και στο Αρχαιολογικό μουσείο του Πειραιά.
Στo σχολείο θα πραγματοποιηθεί μια συνεδρία συζήτησης με ανταλλαγή επιχειρημάτων (debate), με θέμα το προσφυγικό ζήτημα και τα παιδιά θα εκδώσουν την δική τους διακήρυξη για τους πρόσφυγες.
Την Πέμπτη 7 Απριλίου στις 6 το απόγευμα, στο Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο Πειραιά, θα γίνει μια μικρή εκδήλωση με θέμα την Νεανική Επιχειρηματικότητα. Μαθήτριες της Β’ λυκείου θα παρουσιάσουν τις δύο νεανικές κοινωνικές (εικονικές) επιχειρήσεις που δημιούργησαν στο πλαίσιο της Ερευνητικής Εργασίας, ενώ εκπρόσωπος του Επιμελητηρίου θα μιλήσει για την νεανική επιχειρηματικότητα. Μεταξύ άλλων οι φιλοξενούμενοι θα επισκεφτούν και το νέο κτήριο της Ραλλείου.

Το σχέδιο χρηματοδοτείται από την Ευρωπαϊκή Ένωση στο πλαίσιο του προγράμματος Erasmus + (Action KA2-Συνεργασία μεταξύ σχολείων).

eep logo