Έκτακτη βοήθεια σε οικονομικά αδύναμους πολίτες του Πειραιά

super market kalathi

Διατακτικές για παροχή βασικών ειδών διατροφής εν όψει Πάσχα

Ο Δήμος Πειραιά, στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής που ασκεί και εν όψει Πάσχα, θα προμηθεύσει μέσω διατακτικών βασικά είδη διατροφής, σε οικονομικά αδύναμους δημότες και κατοίκους του Πειραιά.

Όσοι επιθυμούν πρέπει να υποβάλλουν αίτηση στο τμήμα Κοινωνικών Δραστηριοτήτων του Δήμου (Ηρώων Πολυτεχνείου 19 - 3Ος όροφος, γρ. 27) από 28-03-2016 έως 08-04-2016 και κατά τις εργάσιμες μέρες από τις 9:00 έως τις 13:00. Το ύψος του ποσού της διατακτικής θα καθοριστεί από τον αριθμό προσέλευσης των δικαιούχων.

Ο Αντιδήμαρχος Δημόσιας Υγείας και Κοινωνικών Υπηρεσιών κ. Χρήστος Αγραπίδης, δήλωσε: «Οι διατακτικές που προσφέρουμε εν όψει Πάσχα είναι ένα πρόγραμμα έκτακτης βοήθειας για τις ευπαθείς κοινωνικές ομάδες του Δήμου μας. Η ενέργεια αυτή είναι συμπληρωματική με τις υπάρχουσες κοινωνικές δράσεις που υλοποιεί ο Δήμος Πειραιά. Με επικεφαλής τον Δήμαρχο κ. Γιάννη Μώραλη, καταβάλλουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για την ενίσχυση των οικονομικά αδύναμων συμπολιτών μας. Η οικονομική και κοινωνική κρίση που βιώνει η χώρα αλλά και η πόλη, επιβάλλει στην Τοπική Αυτοδιοίκηση την υλοποίηση δράσεων, που καλύπτουν τις βασικές ανάγκες των πλέον ευάλωτων συμπολιτών μας, οι οποίοι έχουν ανάγκη, περισσότερο από ποτέ τη στήριξη και τη βοήθειά μας».

Απαραίτητα Δικαιολογητικά (σε φωτοτυπίες)

1.Αίτηση του ενδιαφερόμενου (συμπληρώνεται στην υπηρεσία με την επίδειξη αστυνομικής ταυτότητας ή διαβατηρίου).
Όσοι κατέθεσαν αίτηση και δικαιολογητικά για την διατακτική των Χριστουγέννων 2015 θα καταθέσουν μόνο αίτηση - ΑΜΚΑ και υπεύθυνη δήλωση για την διατακτική του Πάσχα.
2.Αστυνομική ταυτότητα ή Διαβατήριο και ΑΜΚΑ.
3.Μισθωτήριο συμβόλαιο (εφόσον υπάρχει) και λογαριασμός ΔΕΚΟ (ΔΕΗ ή ΕΥΔΑΠ) ή Βεβαίωση μόνιμης κατοικίας από την Δημοτική Αστυνομία.
4.Πιστοποιητικό οικογενειακής κατάστασης από τον Δήμο Πειραιά.
5.Απόφαση Υγειονομικής Επιτροπής 67% & άνω(εφόσον υπάρχει)
6.Κάρτες ανεργίας (εφόσον υπάρχουν)
7.Εκκαθαριστικό της εφορίας φορολογικού έτους 2014(όλων των ενηλίκων) &
8.Ε9 των μελών της οικογένειας (εφόσον υπάρχει ακίνητη περιουσία)

Και συγκεκριμένα τα κριτήρια ως προς το εισόδημα:

ΜΕΛΗ

ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ

ΕΙΣΟΔΗΜΑ

ΜΕΧΡΙ

1 ΑΤΟΜΟ 6.000€
2 ΑΤΟΜΑ 7.500€
3 ΑΤΟΜΑ 9.000€
4 ΑΤΟΜΑ 10.500€
5 ΑΤΟΜΑ 13.000€

6 ΑΤΟΜΑ

& ΑΝΩ

15.000€

Κατά περίπτωση μπορεί να ζητηθούν επιπλέον δικαιολογητικά.

eep logo