Εθελοντική προσφορά του Δικηγορικού Συλλόγου Πειραιά στους πρόσφυγες

prosfyges apo syria

 

Εθελοντές δικηγόροι από τον Δικηγορικό Σύλλογο Πειραιά αναλαμβάνουν πρωτοβουλία, με τη βοήθεια μεταφραστών, προκειμένου να ενημερώνουν πρόσφυγες που επιθυμούν να επιστρέψουν στις χώρες καταγωγής τους για το πώς μπορούν να το κάνουν και ποια έγγραφα απαιτούνται.

Οι επιθέσεις στις Βρυξέλλες και το σφράγισμα των βόρειων συνόρων έχει οδηγήσει πολλούς από τους περίπου 5.000 πρόσφυγες που βρίσκονται στο λιμάνι του Πειραιά να ζητούν ενημέρωση για τις επιλογές τους, μεταξύ των οποίων και η επιστροφή τους στις χώρες καταγωγής, χωρίς ωστόσο να γνωρίζουν τι θα κάνουν την επόμενη ημέρα και πώς θα κινηθούν.

Αλλοι είπαν ότι δεν μπορούν να γυρίσουν στις πατρίδες τους, καθώς κινδυνεύουν με εκτέλεση και εξέφρασαν την επιθυμία να πάνε σε κέντρο υποδοχής.

Το πρωί από τους 260 μετανάστες και πρόσφυγες που έφθασαν στο λιμάνι του Πειραιά με δύο πλοία, οι 100 δέχτηκαν να επιβιβαστούν σε πούλμαν με προορισμό κέντρο φιλοξενίας στην Κατερίνη.

Από σήμερα, Τετάρτη, ο στρατός θα προσφέρει καθημερινά 5.000 μερίδες φαγητού στο λιμάνι του Πειραιά, ενώ από τη Δευτέρα θα συμμετέχει με προσφορά φαγητού και η Εκκλησία. Ο Ερυθρός Σταυρός επίσης τη μία μέρα θα διανέμει ξηρά τροφή και την άλλη προϊόντα ατομικής υγιεινής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δέκα νέα κέντρα φιλοξενίας που προετοιμάζονται από τα εμπλεκόμενα υπουργεία αναμένεται να προετοιμαστούν και να έχουν παραδοθεί έως την επόμενη Πέμπτη 31 Μαρτίου.

in.gr

eep logo