Υγειονομική βόμβα στο λιμάνι!

prosfyges seira limani peiraia

Ενώ δυο κοριτσάκια μεταφέρθηκαν στο νοσοκομείο με συμπτώματα ηπατίτιδας Α οι συνθήκες που επικρατούν στο λιμάνι του Πειραιά τείνουν να μετατρέψουν τον καταυλισμό των προσφύγων σε υγειονομική βόμβα!

Είναι χαρακτηριστικό ότι ο Ιατρικός Σύλλογος Πειραιά έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου από την Τρίτη, κάνοντας λόγο για «απειλή για την δημόσια υγεία που συνιστά η παρουσία 4.800 προσφύγων στο λιμάνι».
Το πρωί της Τετάρτης στις 8 όμως, τα επίσημα στοιχεία που έδωσε στην δημοσιότητα η κυβέρνηση, ανέβαζαν ήδη τον αριθμό σε 5.100.

Και ενώ συνεχίζει να επικρατεί κατά καιρούς μια χαμηλού επιπέδου ένταση μεταξύ εθνοτικών ομάδων, συνεπεία και του εκνευρισμού που προκαλεί η πολυήμερη παραμονή χιλιάδων ανθρώπων στον ίδιο χώρο, η ανησυχία δεν μειώνεται, καθώς οι ροές προσφύγων συνεχίζονται και οι περισσότεροι δεν θέλουν να μεταφερθούν σε οργανωμένα κέντρα ανά την χώρα.
Από την άποψη αυτή είναι χαρακτηριστικό ότι την Τετάρτη μόνο 100 πρόσφυγες δέχτηκαν να μεταφερθούν από τον Πειραιά σε οργανωμένο χώρο στην Πιερία.

eep logo